Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Symfonische Oriënt met Aylin Sezer en Nai Barghouti Enschede
      3 februari
Kunst en cultuur, Muziek

SYMFONISCHE ORIËNT MET AYLIN SEZER EN NAI BARGHOUTI

Reis mee met Phion naar de Oriënt.

Een grensverleggend concert op het raakvlak tussen oost en west met muziek geïnspireerd op 1001 Nacht en de Eg...

Lees verder

Een grensverleggend concert op het raakvlak tussen oost en west met muziek geïnspireerd op 1001 Nacht en de Egyptische legende Oum Khaltoum.

Symfonische Oriënt
Reis met Phion mee naar de Oriënt. De muziek die daar klinkt is van een betoverende schoonheid en rijkdom. Exotisch, maar tegelijkertijd met onverwachte en verrassende raakvlakken met de ‘westerse’ muziek. Luister maar naar de Nocturnes van Debussy, waarin hij Parijse taferelen een oosters mystieke tint geeft. Of de Danssuite van Bartók, waarin hij de Hongaarse dansen, via de Roma-muziek verbindt met de Arabische cultuur. Een schitterend programma waar klassieke composities en muziek uit de Arabische wereld hand in hand gaan.

Liederen van Oum Khaltoum
De Turks-Nederlandse mezzosopraan Aylin Sezer zingt Sheherazade van Ravel. Haar oriëntaalse wortels komen goed van pas in deze liederen die geïnspireerd zijn op de sprookjessfeer van 1001 Nacht. De Palestijnse zangeres Nai Barghoumi steekt de grens verder over en zingt liederen van Oum Khaltoum, de beroemdste zangeres die Egypte ooit gekend heeft en in de vorige eeuw in het hele Midden-Oosten een levende legende was. Ze klinken in schitterende symfonische arrangementen, gespeeld door Phion onder leiding van Otto Tausk. Een grensverleggende ontmoeting tussen oost en west die je niet mag missen.

Wanneer

3 februari vanaf 20:00

Prijzen
Toprang€ 49.00
1e rang€ 42.00
2e rang€ 32.00
3e rang€ 22.00
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245