Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Symphonic cinema night the echo of being mahler Enschede 17 maart
Muziek, Kunst en cultuur

SYMPHONICA CINEMA - THE ECHO OF BEING / MAHLER

Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum

De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische meesterwerken uit de klassieke ...

Lees verder

De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische meesterwerken uit de klassieke muziek, die live worden uitgevoerd. Zijn nieuwste film is The Echo of Being, waarin componist Gustav Mahler centraal staat. Mis dit symphonic cinema niet!

Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum, heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van symfonische meesterwerken uit de klassieke muziek, die live worden uitgevoerd. Tijdens het concert zit hij in het orkest en past hij subtiel de beelden op het grote filmscherm aan zodat ze synchroon lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een eenheid in elkaar vloeien. Groot succes had hij op deze manier al met Stravinsky’s De Vuurvogel en Daphnis et Chloé van Ravel, waarin hij op een prachtig poëtische manier het verhaal van de muziek inkleurt.

Zijn nieuwste film is The Echo of Being, waarin componist Gustav Mahler centraal staat. Het filmscript is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler. Het reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht Van Woerkum met de meest indrukwekkende muziek van Mahler, verschillende delen uit zijn symfonieën.

Wanneer

17 maart vanaf 21:00

Prijzen
Normaal tarief€ 15.00

Incl. garderobe

Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245