Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Textielcafe Enschede 11 december
Kunst en cultuur

TEXTIELCAFÉ: OP ZOEK NAAR VERHALEN UIT DE TEXTIEL VAN TOEN

Verhalen over de verdwenen textielindustrie.

Welke herinneringen heeft u aan de plaatselijke textielfabriek? Heeft u er zelf gewerkt en bent u benieuwd naa...

Lees verder
14:00 - 15:30

Welke herinneringen heeft u aan de plaatselijke textielfabriek? Heeft u er zelf gewerkt en bent u benieuwd naar de verhalen van toen? Twentehoes/Overijsselacademie organiseert in november en december samen met zes musea in Twente zes Textielcafés om de verhalen over de verdwenen textielindustrie op te halen en te delen. Op zaterdag 11 december strijkt het Textielcafé neer in De Museumfabriek. 

Het programma bestaat uit twee onderdelen. In het eerste gedeelte worden gasten geïnterviewd over hun herinneringen aan de lokale textielindustrie. Ze hebben veelal eerder in de fabriek gewerkt (bijvoorbeeld als wever, directeur of personeelschef), maar kunnen ook op een andere manier met de textielindustrie van doen hebben gehad (de huishoudster van een textielbaron). Na de talkshow is er gelegenheid voor bezoekers om met elkaar verhalen uit te wisselen over de textiel van toen.


Medewerkers van Twentehoes/Overijsselacademie zijn aanwezig om de verhalen te inventariseren. De bedoeling is om de oogst van dit oral history-project te gebruiken voor een zesdelige podcastserie over de verdwenen textielindustrie en een publicatie over het fabrieksleven van vroeger.


Informatie

De Textielcafés zijn onderdeel van het Textiel Festival Twente, dat de zes deelnemende musea dit jaar organiseren met tal van activiteiten. De Textielcafés worden op zes achtereenvolgende zaterdagmiddagen gehouden in de volgende plaatsen: Borne (Het Spanjaard, 6 november), Rijssen (Rijssens Museum, 13 november), Almelo (bibliotheek, 20 november), Oldenzaal (27 november, bibliotheek), Hengelo (Oyfo, 4 december) en Enschede (De Museumfabriek, 11 december), Inloop: 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur. De toegang is gratis.

Wanneer

11 december van 14:00 tot 15:30

Contact

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede