Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Textielverhalen in het Textielcafé Enschede 10 april
Kunst en cultuur

TEXTIELVERHALEN IN HET TEXTIELCAFÉ

Haal verhalen op van het textielverleden van Enschede

Welke herinneringen heb jij aan de plaatselijke textielfabriek? Heb jij er zelf gewerkt, een familielid of ben...

Lees verder
14:00 - 15:30
Gratis

Welke herinneringen heb jij aan de plaatselijke textielfabriek? Heb jij er zelf gewerkt, een familielid of ben je benieuwd naar de verhalen van toen? Twentehoes/Overijsselacademie organiseert samen met zes musea in Twente zes Textielcafés om de verhalen over de verdwenen textielindustrie op te halen en te delen.

Het programma bestaat uit twee onderdelen. In het eerste gedeelte worden gasten geïnterviewd over hun herinneringen aan de lokale textielindustrie. Er komt iemand van de familie Ter Kuile en ook zal de heer Herman Nijhof, die verzamelaar van Beatles-jurkjes is, aanschuiven. Astrid Hage als collectiebeheerder vanuit De Museumfabriek zal ingaan op de mode van Menko van destijds.

Na de interviews is er gelegenheid om met elkaar verhalen uit te wisselen over de textiel van toen. Medewerkers van Twentehoes/Overijsselacademie zijn aanwezig om de verhalen te inventariseren. De bedoeling is om de oogst van dit oral history-project te gebruiken voor een zesdelige podcastserie over de verdwenen textielindustrie en een publicatie over het fabrieksleven van vroeger.

Wanneer

10 april van 14:00 tot 15:30

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

De Museumfabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website evenement

[email protected]

Meer informatie?

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Museumfabriek
Het Rozendaal 11
7523 XG Enschede