Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194241 35hxfxytvk t/m 21 april
Kunst en cultuur

THE BIGGEST LAWSUIT ON THE PLANET

Een rechtszaak over ons klimaat.

Overal ter wereld staan op dit moment jonge mensen op om zich in te zetten voor iets dat hun eigen leven ver o...

Lees verder
20:30
15.00

Overal ter wereld staan op dit moment jonge mensen op om zich in te zetten voor iets dat hun eigen leven ver overstijgt.

Maar in Amerika is de zestienjarige Jayden F. al jaren bezig de regering Trump aan te klagen voor de klimaatverandering. Deze rechtszaak, die nog steeds voortduurt en die ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES. Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek. Wat kunnen wij leren van Jayden?

Op een zomerochtend in 2016, drie jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweegbracht.

Met een groep gelijkgestemde jongeren klaagt ze haar regering aan. Die doet er alles aan om dit te voorkomen. De strijd duurt tot op vandaag, Trump haalt alles uit de kast. Lukt het de jonge Jayden de zaak voor de rechter te krijgen en haar gelijk te halen? Hier wordt gerechtelijke geschiedenis geschreven.

Firma MES komt uit Den Haag. Ze maken verrassend theater en organiseren van alles daaromheen. Eerder speelden ze onder meer de theatrale reconstructie RISHI.

Wanneer

21 april vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden