Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bc7b380a4e56a51e18196373ad43114c TETEM Elephant in the room SOS therodina 01 autoformat2 Ccompressdomainkunstnonstop 2019 imgix netixlibphp 3 3 0 24 september
Kunst en cultuur, Digitaal

CHAPTER II: THE ELEPHANT IN THE ROOM

Het tweede hoofdstuk van Playbour City Engines van The Rodina live gelanceerd.

Op donderdag 24 september wordt het tweede hoofdstuk van Playbour City Engines van The Rodina live gelanceerd ...

Lees verder
Je eigen woonkamer
19:00 - 21:00
Gratis

Op donderdag 24 september wordt het tweede hoofdstuk van Playbour City Engines van The Rodina live gelanceerd in samenwerking met School of Speculation (SOS) uit London. In het tweede hoofdstuk richt The Rodina zich verder op de transformatie van (online) openbare ruimtes tot speellocaties en de vraag hoe we verbondenheid en gemeenschappelijkheid kunnen creëren via digitale platforms.


Chapter II is geïnspireerd door het gedachtengoed van het oude Elephant and Castle Shopping Centre uit Londen dat voor velen een plek van hoop was. Sinds de oprichting in 1965 als een van de eerste winkelcentra in Amerikaanse stijl, groeide het winkelcentrum uit tot het middelpunt van een bloeiende minderheidsgemeenschap in het centrum van Londen. Het winkelcentrum heeft jaren van commerciële druk getrotseerd tot de sloop op 30 juli 2020. Het was uiteindelijk niet bestand tegen de druk van de lokale overheid en de grote herontwikkelingsplannen. Voor velen leeft het centrum voort als een voorbeeld van hoe dingen anders kunnen worden gedaan.

Om te laten zien dat het ook anders kan in het hoger onderwijs heeft The Rodina, samen met School of Speculation, een virtuele ruimte ingericht in het voormalige winkelcentrum waarin je spelenderwijs alternatieven voor beter hoger onderwijs kunt verkennen. Hoe kan kritisch design bestaande onderwijsmodellen doorbreken? Je bent welkom om deel te nemen aan een virtuele online show waarin de uitdagingen van het onderwijs van vandaag weerspiegeld zijn.

School of Design probeert bestaande onderwijsmodellen gericht op kapitalisme en consumentisme te doorbreken en alternatieven te bieden voor beter hoger onderwijs in samenwerking met kunstenaars, ontwerpers en (culturele) instellingen. Je kunt de virtuele SOS bereiken vanuit Playbour City Engines, een interactieve online tentoonstelling die ontwerpersduo The Rodina in opdracht van Tetem heeft ontwikkeld.

Wanneer

24 september van 19:00 tot 21:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Je eigen woonkamer

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Je eigen woonkamer

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer