Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        The Sun Will Rise Again
      18 maart 2023

THE SUN WILL RISE AGAIN

Beleef Americanaliedjes over onbevangenheid en hoop door de veelzijdige broer Eric en Dieter van der Westen

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme set...

Lees verder
20:30
15.00

In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een kleine, intieme setting. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende Americana.

De veelzijdige broers Dieter van der Westen en Eric van der Westen schreven tijdens de coronacrisis voor de eerste keer samen een album met nummers over onbevangenheid en hoop met de titel 'The Sun Will Rise Again'.

Het album dat ze presenteerden vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam werd met veel lof ontvangen in de Nederlandse en Vlaamse pers. Op ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric speelt contrabas en verzorgt de backing vocals. Alle nummers op het album spelen de broers met zijn tweeën, met uitzondering van de traditional ‘Erie Canal’, waar een gastrol voor Ferdi Lancee (VOF de Kunst, Gare du Nord) is weggelegd op akoestisch gitaar.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij o.a. met de zes koppige Dieter van der Westen Band uitbrengt. Zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek, al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en samenspeelde met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek, is een van Nederlands bekendste Jazz bassisten en speelde met ondermeer Eric Vloeimans, Martin Fondse en de Turkse popster Sezen Aksu.

Wanneer

za 18 mrt. 2023 t/m za 18 mrt. 2023 18 maart 2023 vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 15.00
Locatie

Het Vestzaktheater

Walstraat 35

7511 GG Enschede

053-4300999

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Het Vestzaktheater
Walstraat 35
7511 GG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden