Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

Paul Young leert al op zeer jonge leeftijd piano en gitaar spelen. Na zijn schooltijd gaat hij aan de slag als automonteur en treed hij in de avonduren op met verschillende bandjes. Hoewel Young in die muzikale beginperiode vooral basgitaar speelt, kan hij zijn passie voor zingen niet verbergen. Een probleem: zijn favoriete stijl - soul - is in die tijd niet bepaald populair meer. Na een avontuur met de band Q-Tips, besluit de Brit het solo te proberen en weet met zijn debuutalbum No Parlez (1983) - met daarop onder meer de cover Love of the Common People - een perfecte mix van onvervalste blue-eyed-soul te combineren met moderne pop.

Opvolger The Secret of Association (1985) wordt een even groot succes met singles Everytime You Go Away en I'm Gonna Tear Your Playhouse Down als top-40-hits. In datzelfde jaar is Young een van de sterren achter Band Aid’s Do They Know It’s Christmas en zingt hij op Live Aid. Vier jaar later treed Young ook op tijdens het Nelson Mandela Tribute, waar hij het nummer Don’t Dream It’s Over van Crowded House nieuw leven inblaast. In 1991 scoort hij wederom een wereldhit met Sensa Una Donna dat hij met de Italiaanse ster Zucchero Fornaciari opneemt. In het voorprogramma: Tessa Belinfante Tessa Belinfante's stem is de poort naar haar ziel. Haar kristalheldere, unieke geluid is een perfecte mix van melancholie en optimisme en brengt u op een dwingende reis door haar leven. Haar getalenteerde band versterkt haar stem met strakke klokken, ingenieuze gitaarriffs en stabiele bas. Kippenvel gegarandeerd.

Op 6 oktober presenteerde Tessa Belinfante haar debuutalbum "Fly As We Fall" in een uitverkochte show in Paradiso, Amsterdam. Het album is een samenwerking met haar drummer en producent Philippe van Schil. Hun gedeelde muzikale belangen en sterke vriendschap begonnen 12 jaar geleden, waardoor ze een krachtig schrijversduo worden.

Wanneer

Contact

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wenninkgaarde 40-42

7511 PH Enschede

+31 53 485 85 00

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Wenninkgaarde 40-42
7511 PH Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245