Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Theatervoorstelling Tolerance Test Enschede
      30 juni en nog 2 dagen
Kunst en cultuur

THEATERVOORSTELLING TOLERANCE TEST

De tentoontelling Tolerance Test komt nu tot leven

In de zomer van 2022 presenteert Rijksmuseum Twenthe de tentoonstelling Tolerance Test, waarin de monumentale ...

Lees verder
10:00 - 17:00
3.00

In de zomer van 2022 presenteert Rijksmuseum Twenthe de tentoonstelling Tolerance Test, waarin de monumentale large drawings van kunstenaar Charlotte Schleiffert theatraal voor het voetlicht worden gebracht. Op drie dagen vindt in de tentoonstelling ook een theatervoorstelling plaats, waarin de groteske figuren van Schleiffert letterlijk een stem krijgen.

De meer dan levensgrote large drawings van Charlotte Schleiffert worden bevolkt door hybride wezens: mensen die de kunstenaar tegenkomt op straat, virtuoos gekruist met beroemheden van film of televisie of van foto’s in kranten en tijdschriften. Het zijn groteske types, die worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten. In Tolerance Test zijn Schleifferts fantasiewezens voor het eerst in een kring bijeengekomen. De installatie bestaat uit een selectie large drawings – sommige meer dan 3,5 meter hoog − in kringopstelling, die bezoekers vanuit het midden bekijken.


Theatervoorstelling

De large drawings worden gepresenteerd met licht en verhaal: licht om de blik van de kijker te richten en verhaal om de wezens een stem geven, individueel en als groep. Het publiek kan Tolerance Test bezoeken als tentoonstelling met Romana Vreede als verteller, maar ook als theatervoorstelling met actrice Kimberly Agyarko.Dynamiek van de samenleving

Schleiffert’s fantasiehelden ontsluiten een actueel grensgebied in onze samenleving, waar natuur botst op cultuur, lichaam op geest, mannelijkheid op vrouwelijkheid, arm op rijk, mooi op lelijk, chaos op orde, barbarij op beschaving. Haar creaties tonen hoe massamedia, consumentisme, erotiek, macht, ongelijkheid en misbruik naadloos in elkaar grijpen. Ze leggen de mechanismen bloot die de samenleving van nu bepalen en stellen ons de vraag hoever we willen gaan in het onder ogen zien van het onrecht en de ongelijkheid. Een tolerantietest dus, stevig en aandoenlijk, mogelijk gemaakt door de kracht van het werk en de theatrale presentatie ervan.

Wanneer

30 juni

Ook op
zondag 31 juli 2022 vanaf 14:30
donderdag 7 juli 2022 vanaf 14:30

Prijzen
Entree€ 3.00

Exclusief entree tot het museum

Locatie

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129-131

7514BP Enschede

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Rijksmuseum Twenthe
Lasondersingel 129-131
7514BP Enschede