Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
TKA Tetem 2622 1554473897 35hxfw5u1n t/m 14 april
Kunst en cultuur

VOORBIJ DE ONZICHTBARE WERELD VAN COMPASS

Theatervoorstellingen van Bran Remie en Simon Wagter geïnspireerd door Double Compass.

TKA is een nieuw initiatief in Enschede waarbij beeldende kunst, theater en muziek elkaar op het podium ontmoe...

Lees verder
14:00 - 14:45
Gratis

TKA is een nieuw initiatief in Enschede waarbij beeldende kunst, theater en muziek elkaar op het podium ontmoeten. Door een samenspel aan te gaan met de onzichtbare wereld van Compass onderzoeken Bran en Simon wat voorbij de ervaring van dit levend kunstwerk ligt.

Wie de ruimte van de tentoonstelling Double Compass betreedt, ziet twee indrukwekkende machines van Lawrence Malstaf klaarstaan. De bezoeker trekt de machine aan, begint ermee te lopen en merkt al snel hoe de ruimte transformeert. Compass reageert op onzichtbare muren en gangen en leidt zijn drager door de expositieruimte. Ook andere objecten, zoals de pilaar in het midden van de zaal, of de andere drager van Compass, zorgen voor een impuls aan het lichaam. Compass komt in opstand als de drager weerstand biedt en zorgt daarmee voor een andere beleving van de ruimte. De ruimte is getransformeerd. Alleen met de machine aan kan deze onzichtbare wereld worden ervaren.

Theatermakers Bran Remie en Simon Wagter van de Twentse Kunst Alliantie (TKA) hebben een aantal theatervoorstellingen ontwikkeld die geïnspireerd zijn door Double Compass. TKA is een nieuw initiatief in Enschede waarbij beeldende kunst, theater en muziek elkaar op het podium ontmoeten. Door een samenspel aan te gaan met de onzichtbare wereld van Compass onderzoeken Bran en Simon wat voorbij de ervaring van dit levend kunstwerk ligt.

Simon Wagter is een bewegingsacteur en zoekt in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het bewegen met Compass de ritmes, de vervoeringen en weerstanden. Bran Remie wil juist met de weerstand van de machine een wereld oproepen die onzichtbaar blijft voor het oog, maar in ieders verbeelding tot leven komt.

Programma
Zondag 7 april 2019 (Bran Remie)
14:00-14:30 uur

Zondag 14 april 2019 (Simon Wagter)
14:00-14:45 uur

De voorstelling van Bran Remie duurt rond 30 min. De voorstelling van Simon Wagter duurt rond 5 min. en wordt op 14 april elke 10 minuten gespeeld. Aanmelden is gewenst.

Wanneer

14 april van 14:00 tot 14:45

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

www.tetem.nl

[email protected]

Voorstelling Bran Remie 03
Voorstelling Bran Remie 04
Voorstelling Simon Wagter 02
Voorstelling Simon Wagter

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede