Titel Nnb2 2969 1557929064 27 mei
Kunst & cultuur, Muziek

BENJAMIN VAN DER VELDEN

Tweede avondvullende show van cabaretier Benjamin van der Velden.

Benjamin groeide op in Ede (gld) waar hij het vmbo volgde. Na enkele omzwervingen is Benjamin terechtgekomen o...

Lees verder

Benjamin groeide op in Ede (gld) waar hij het vmbo volgde. Na enkele omzwervingen is Benjamin terechtgekomen op het Conservatorium in Haarlem.

In 2015 tijdens een dronken bui schreef Benjamin van der Velden zich in voor het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival. Tot dan toe speelde Benjamin in diverse bandjes, maar iets in hem zei dat hij het als cabaretier moest proberen. Nauwelijks bijgekomen van de kater van de avond ervoor kreeg Benjamin te horen dat hij was geselecteerd voor het festival. Ruim een maand later stond hij met de juryprijs in zijn handen op het podium van het Griffoen VU in Amstelveen.

Zijn eerste stappen smaakten naar meer. En dat bleek terecht, want later dat jaar won Benjamin de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2016.

Benjamin is de allereerste TVB New Artist (nieuwe artiest van het impresariaat TVB). Hiermee kreeg hij de kans om in het seizoen 2017/2018 in ruim veertig theaters zijn eerste avondvullende kleinkunst/cabaretprogramma Ik Ben te laten zien. 

Benjamin over zijn vorige show Ik ben: "Ik ben ex-vmbo'er, ex-glazenwasser, toetsenist, pianist, ADHD'er, pianodocent, conservatoriumstudent, een gevoelige jongen, familielid, een prima buurman, cameraman, cabaretier, kleinkunstenaar en na dit persbericht: TVB's new artist. Een fantastische kans waaruit veel vertrouwen spreekt. Ik hoop een voorstelling te maken vol met muziek, humor en ontroering. Dicht bij de maatschappij, de wereld en mijzelf. Want dat ben je natuurlijk vooral; jezelf. Jij bent, wij zijn en Ik Ben." 

Wanneer

27 mei vanaf 20:30

Prijzen
  • Entree
  • € 15.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

218