Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Together pangea enschede 3184 1559832890 35hxj7u1g0 t/m 12 september
Muziek

TOGETHER PANGEA

Alternative muziek bij Metropool Enschede!

​Together Pangea is een band die zich sinds het prille begin in 2010 blijft ontwikkelen en bij elke release ni...

Lees verder
20:30
16.75

​Together Pangea is een band die zich sinds het prille begin in 2010 blijft ontwikkelen en bij elke release nieuwe invloeden toevoegt aan hun nummers.

Wie anno 2011 zou voorspellen dat de band in 2019 een EP zou uitbrengen waarop een zwoele saxofoonsolo te horen zou zijn zou voor gek zijn versleten maar op Dispassionate doen de Amerikanen het wel. En zo raar is het ook niet aangezien Together Pangea eigenlijk gewoon een band met goede liedjes is. Het maakt niet uit of die nou knetterhard en licht ontvlambaar zijn zoals op debuut Living Dummy en opvolger Baddillac of dat ze doorspekt zijn met 60’s surf en girlgroup harmonieën zoals op Bulls And Roosters en dus de recente Ep’s Dispassionate en Non-Stop Paranoia die op zijn beurt weer zwaar leunt op synthesizers. De Pangea-aanpak levert in elk geval heel veel topsongs op.

Together Pangea pakt de alternatieve surfsound van The Pixies en Dead Kennedys, de veelzijdigheid van The Clash, de muur van geluid waar Phil Spector een patent op had, de 80’s synths van Depeche Mode en de punk van The Ramones en weet er wonderwel een sound van te creëren die coherent is en bovendien helemaal van nu. Een band die “urgent” met dikke letters in hun mission statement kan opnemen. Vanavond in Enschede hebben ze echter maar 1 missie en dat is de zaal plat spelen. Want live is de band misschien nog wel beter dan op plaat en dat is in het geval van Together Pangea een prestatie te noemen. Lang verhaal kort: GAAN!

Wanneer

12 september vanaf 20:30

Prijzen
Entree voorverkoop€ 16.75
Entree avondkassa€ 19.00
Contact

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

www.metropool.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245