Toller Sonntag 3370 1565612474 29 september
Kunst & cultuur, Evenement

CULTURELE ZONDAG - TOLLER SONNTAG

De derde editie van de Culturele Zondag in 2019.

Deze editie heeft als thema Toller Sonntag.

Lees verder
13:00 - 17:00
Gratis

Deze editie heeft als thema Toller Sonntag.

Sinds een aantal jaren organiseert de Gemeente Enschede eind september/begin oktober Die Tolle Woche: een evenement over en voor grensoverschrijdende samenwerking. Alle deelnemers maken een link met dit thema. Dat kan door bijvoorbeeld Duitse muziek te spelen of te zingen of stukken van een Duitse componist. Door met Duitse muzikanten, zangers, theatermakers, dansers of creatieven samen te werken op die dag, of door iets met de Duitse taal te doen. 

Muziek, dans en kunst op de Oude Markt

De Westfälische Schule für Musik uit Münster komt met twee bands, Dansstudio Focus gaat streetdance. Er komt een Duitse Pop & tv-Iconen Quiz van de muziekbank, en een lezing over de muziek van onze oosterburen van Jasper Slaghuis. 

Workshops op de Oude Markt
Onder leiding van de Duitse kunsternares Barnara Sendker kun je servies beschilderen met Duitse en Twente spreuken. Ook kun je je eigen memory spel maken, oude brieven ontcijferen of op zoek gaan naar gedeelde gebruiken en tradities.

Taarten proeven in de Grote Kerk
Heel Euregio bakt. Een jury proeft op het gebak en kiest een winnaar. En het publiek mag ook proeven van de uitgestalde taarten in de Grote Kerk. De wedstrijd is een initiatief van de Gemeente Enschede. 

Koren zingen voor vrede in de Jacobuskerk
Diverse koren waaronder Vocaal Ensemble La Colombe, Vocaal Ensemble Ex Arte en het Huiskamervrouwenkoor laten van zich horen in de inspirerende Jacobuskerk. 

Toller Blasmusik op het Ei van Ko
Uniek is het concert van musici van diverse fanfare en drum&showbands. Ze spelen onder andere nummers van Helene Fischer, Udo Jurgens en James Last plus Toller Blasmusik. Ook zal de Zumbagroep Dance Passion aanwezig zijn.

In het Vestzaktheater
Ludique geeft alvast een voorproefje van hun theater show. De voorstelling is een liefdesverklaring aan Berlijn. Ook het Terugspeeltheatercollectief zal aanwezig zijn dus kom met je mooiste verhalen over Duitsland en wie weet wordt het teruggespeeld!

Goedenacht vrienden

Burgemeester Onno van Veldhuizen sluit de Toller Sonntag af op de Oude Markt met het beroemde lied Gute Nacht, Freunde van Reinhard Mey. Hij wordt bijgestaan door singer songwriter René Elenbaas met wie hij nog een populair Duits nummer zingt.

Bekijk de website van Culturele Zondag Enschede voor het hele programma! 

Wanneer

29 september van 13:00 tot 17:00

Prijzen
  • Entree
  • Gratis
Contact

Oude Markt

Oude Markt 1

7511 GA Enschede

www.culturelezondagenschede.nl

Tollesontag 1
Tollesontag 2
Tollesontag 3

Route plannen

Locatiegegevens

1 Oude Markt

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede