Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
toscani t/m 15 oktober
Kunst en cultuur

TOSCANI & SYLVIA BLICKMAN

Geheel in haar traditie presenteert galerie Beeld & Aambeeld een tentoonstelling met zowel abstract werk aan de wand als eigentijdse sieraden in vitrines.

Dit keer met recent werk van Sylvia Blickman en Toscani, die beiden al jaren aan de Enschedese galerie verbond...

Lees verder
13:00
Gratis

Dit keer met recent werk van Sylvia Blickman en Toscani, die beiden al jaren aan de Enschedese galerie verbonden zijn.


Het kleurrijke en abstracte werk van Toscani is vaak opgebouwd uit uitgeknipte of gescheurde stukken beschilderd papier. Het zijn collages in gemengde technieken en zoektochten naar ordening. De reliëfs zijn zorgvuldig opgebouwd uit gefiguurzaagde en beschilderde vormen MDF. Het werk is monumentaal, heeft een grote eigenheid, maar is tegelijkertijd telkens weer vernieuwend. Nooit verliest het werk zijn monumentale en vitale karakter. Toscani heeft een enorme behoefte aan oorspronkelijkheid, die maakt dat zij het onverwachte koestert en zoekt naar de dissonant, opdat er nooit een te vanzelfsprekende harmonie ontstaat. Altijd weet ze te verrassen en de aandacht op te eisen voor dat wat ze te vertellen heeft. Een treffend voorbeeld hiervan is een aantal collages waaruit bijna alle kleur verdwenen is. Daarmee bewijst Toscani dat ze ook zonder kleur haar doel kan bereiken.

Die vernieuwing met behoud van identiteit geldt ook voor Sylvia Blickman. Hoewel zij al jarenlang trouw is aan het voor haar zo kenmerkende materiaal geanodiseerd aluminium weet ze telkens opnieuw sieraden te produceren met verrassende onderwerpen en poëtische titels. Blickman is autonoom en eigenzinnig. Niet extreem, maar gevoelig voor alles wat kwetsbaar is: mens, dier en plant. Ze volgt haar eigen gevoel, natuurlijk en associatief. Met haar sieraden wil zij die aandacht voor het kwetsbare en voor het detail overbrengen. Het gaat haar om geluk te ervaren in kleine en onverwachte dingen, door te bewonderen, te beschermen, te koesteren, te vereeuwigen en uit te dragen…
Met als resultaat vakkundig gemaakte kunstvoorwerpen om gedragen te worden.

In plaats van een officiële opening houden ze een open huis op zondag 13 september tussen 13:00 en 17:00 uur.

Wanneer

t/m 15 oktober vanaf 13:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Beeld & Aambeeld

Walstraat 13

7511GE Enschede

+31 53 4300357

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Beeld & Aambeeld
Walstraat 13
7511GE Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden