Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Trainspotting 2757 1555072260 35hxg0bgu6 t/m 23 april
Kunst en cultuur

TRAINSPOTTING

De aftrap van '15 minutes after sunset' in de tuin van Stanislaus Brewskovitch met de film Trainspotting!

Trainspotting is Danny Boyles legendarische en spraakmakende film over de werkloze Mark Renton en zijn vriende...

Lees verder

Trainspotting is Danny Boyles legendarische en spraakmakende film over de werkloze Mark Renton en zijn vrienden die het alledaagse leven in Edinburgh kleur proberen te geven.

Vanaf april wordt er elke derde dinsdag van de maand een film in de 'Sjikkertuin' van Stanislaus Brewskovitch vertoond! De aanvang is '15 minutes after sunset'. De eerste editie wordt er afgetrapt met de film Trainspotting!

Het leven van Mark Renton en zijn vrienden (dieven, leugenaars, psycho's, junks en losers) bestaat voornamelijk uit bier drinken, uitgaan, drugs en voetballen en zo proberen ze de jaren '90 door te komen.

Na enkele grimmige gebeurtenissen besluit hij opnieuw te beginnen in Londen. Dat lijkt te lukken: hij is van de drugs af en heeft een baan en een vriendin. Plotseling staat z'n oude vriend Begbie, voor wie de grond in Edinburgh ook te heet onder de voeten is geworden, voor de deur. Met hem komen ook de oude gewoonten weer bovendrijven. Toch blijft hij zich afvragen: Do I really want to choose life?

Trainspotting was de grote doorbraak van filmregisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, 127 Hours) en hoofdrolspeler Ewan McGregor. Dankzij originele, soms gore en vaak hilarische scènes én dankzij de geweldige soundtrack (Iggy Pop, Underworld, Lou Reed) kreeg de film een grote fanschare.

GB, 1996, 93 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Wanneer

23 april vanaf 20:44

Prijzen
Entree€ 5.00
Contact

Stanislaus Brewskovitch

Stadsgravenstraat 59

7511 GW Enschede

+31532032470

www.concordia.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Stanislaus Brewskovitch
Stadsgravenstraat 59
7511 GW Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden