Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Treasure Hunt Enschede t/m 28 augustus
Actief, Kinderen

TREASURE HUNT (6+)

Treasure Hunt is een speurtocht voor het hele gezin en geïnspireerd op escaperooms.

Door het kraken van uitdagende codes en het oplossen van puzzels ontvang je aanwijzingen voor een route door d...

Lees verder
13:30 - 17:00
Gratis

Door het kraken van uitdagende codes en het oplossen van puzzels ontvang je aanwijzingen voor een route door de culturele wijk Roombeek en help je Professor T. om zijn verloren cadeaus terug te vinden.

Vanaf 2 april t/m 28 augustus kun je elk weekend én in de schoolvakanties (van woensdag t/m zondag) een unieke speurtocht doen, ontwikkeld door kunstenaar Roos Groothuizen. Roos heeft met behulp van verschillende technieken in het lab een toolbox gemaakt die je helpt de route te lopen. De speurtocht is geïnspireerd op escaperooms; door het kraken van verschillende codes ontvangen deelnemers aanwijzingen voor een route door de culturele wijk Roombeek. Om de Treasure Hunt te beginnen kun je de toolbox ophalen bij Tetem. Wanneer je de route succesvol hebt doorlopen is er een prijs af te halen en kun je de toolbox ook weer inleveren bij Tetem.

Treasure Hunt

Professor T. is heel slim maar ook heel verstrooid. Zij wil graag alle onderzoekers een cadeau geven maar kan ze nergens meer vinden. Ze is bang dat zij ze in ergens in de buurt is vergeten! Help je haar mee zoeken? Bij Tetem staat een toolbox voor je klaar met allerlei handige spullen, zoals een kaart met locaties waar professor T. is geweest, een stofje met morsecode, een oranje cijferslot, een rood doorkijkglaasje en nog veel meer. Ben je klaar met de route en heb je de schat gevonden? Dan mag je een prijs ophalen bij Tetem en daar de toolbox ook weer inleveren.

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 6 t/m 13 jaar en geschikt voor het hele gezin! Voor kinderen van 10 jaar en ouder is het mogelijk om de Treasure Hunt zonder ouders te lopen. Tijdens de route moet je wel de busbaan oversteken dus wees voorzichtig!

Deze activiteit is zowel in het kader van het Maker Festival Twente ontwikkeld als in het kader van Talent. Binnen de Talent programmering van Tetem nodigen wij kunstenaars uit om tijdens een Ontwikkelweek nieuwe vaardigheden te leren in het FabLab. In een eerder ontwikkeltraject bij Tetem realiseerde Roos Groothuizen nieuw werk voor de tentoonstelling ‘I want to delete it all, but not now’.

Wanneer

t/m 28 augustus

Prijzen
Kinderen€ 2.00
Ouders en begeleidersGratis
Locatie

Tetem

Stroinksbleekweg 16

7523 ZL Enschede

+31 53 2308791

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede