Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Trio Maestoso 2098 1549984739 35hxcp96ct t/m 21 februari

TRIO MEASTOSO

Door JeugdOrkest Nederland

12:30 - 15:00
Gratis

Op donderdag 21 februari geeft Trio Maestoso een gratis te bezoeken concert in het Muziekcentrum in Enschede. Bereid je voor op een prachtig programma met Beethoven en Dohnányi!

Tijdens de lunchconcerten in het Wilminktheater presenteren leden van het JeugdOrkest Nederland (JON) de ensembles waar ze in spelen. De orkestleden van het JON geven als jeugdsymfonieorkest concerten in het hele land, maar je ziet ze niet vaak in ensemble-opstelling. Dit is dus dé kans om de toekomst van de klassieke muziek eens in een intiemere setting te beluisteren.

JeugdOrkest Nederland

In het JeugdOrkest Nederland (JON) spelen ongeveer 85 getalenteerde jongeren van 14 tot 20 jaar, afkomstig uit het gehele land. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek. Het JON is voor Nederland een belangrijke leerschool voor orkestspel. Vanaf de oprichting in 1959 door dirigent Ru Sevenhuysen staat bij het JON het samen muziek maken op hoog niveau voorop. Samen met het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) vormt het JON de Nationale JeugdOrkesten Nederland (NJON), een brug tussen opleiding en beroepspraktijk voor talenten van 14 tot 26 jaar.

Trio Maestoso Trio Meastoso bestaat uit drie talentvolle, jonge musici: Zephyra van Rood (viool), Raven Hessels (cello) en Johanna Kouwenhoven (altviool). Zephyra en Raven spelen in het JeugdOrkest Nederland. Het ensemble speelt nu bijna een jaar intensief samen. Elke week reizen de musici het land door om elkaar in Utrecht dan wel den Haag te treffen voor een repetitie of concert. Naast deze repetities kreeg het trio coaching van Elinoor van Duijne Strobosch en Diederik Ornée. Een gevarieerd programma hoort bij de jeugdigheid van het ensemble, dus zijn onder andere Beethoven en Dohnányi onderdeel van het repertoire.

Programma:

Ludwig van Beethoven - Strijktrio no. 1 in Es (opus 3)

Ernst von Dohnányi - Serenade voor strijktrio in C (opus 10)


Wanneer

21 februari van 12:30 tot 15:00

PrijsGratis
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

wilminktheater.nl/muziekcentrum/

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

282
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer