Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Tsjaikovskis Vioolconcert en Sjostakovitsj 8 Enschede 18 maart
Muziek

TSJAIKOVSKI’S VIOOLCONCERT EN SJOSTAKOVITSJ 8

Een Russisch programma van violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan

Violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan in een Russisch programma. Met Tsjaikovski’s Vioolconcert, één...

Lees verder

Violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan in een Russisch programma. Met Tsjaikovski’s Vioolconcert, één van de mooiste soloconcerten voor viool, en de aangrijpende Achtste symfonie van Sjostakovitsj. Overtuigend en contrastrijk, in Enschede!Evergreen van Tsjaikovski
Een Russisch programma met grote contrasten. Daarvoor nodigt Phion twee topmusici uit die de afgelopen jaren al vaker bij het orkest te gast waren: violiste Alena Baeva en dirigent Alpesh Chauhan.

Al bij zijn leven was Tsjaikovski’s Vioolconcert een ‘hit’ als één van de mooiste soloconcerten voor viool die de romantiek ooit heeft voortgebracht. Daarvoor vraag je een solist die deze klassieke evergreen tot in elke vezel perfect beheerst. Een paar jaar geleden nog aanstormend talent, tegenwoordig heeft violiste Alena Baeva overtuigend haar plaats aan de top ingenomen. ‘Onder haar handen klonk dit Vioolconcert nog meer als één van Tsjaikovski’s grootste composities,’ volgens Bachtrack magazine over haar vertolking met de London Philharmonic.

Requiem
Datzelfde kun je zeggen van de voortvarende carrière van Alpesh Chauhan, de Britse dirigent die de afgelopen jaren diverse succesvolle producties bij Phion geleid heeft. Hij dirigeert de Achtste symfonie van Sjostakovitsj. Een aangrijpende grote symfonie die de onvoorstelbare ellende van de Tweede Wereldoorlog in de Sovjet-Unie schrijnend ten gehore brengt. Een symfonie die je niet zo vaak hoort, maar wel een van de meest indrukwekkende die Sjostakovitsj componeerde. Een requiem voor de oorlog, zoals de componist het zelf omschreef. Voor een gerenommeerd dirigent als Chauhan zijn dit bekende noten.

Wanneer

18 maart vanaf 20:00

Prijzen
Jeugd Jongeren€ 12.75
3e rang€ 22.00
2e rang€ 32.00
1e rang€ 42.00
Toprang€ 49.00

INCL. GARDEROBE, KOFFIE/THEE VOORAF EN (PAUZE)DRANKJE

Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245