Twents Gitaar Festival 2090 1549543823 t/m 2 juni
Muziek, Evenement

TWENTS GITAAR FESTIVAL 2019

Ben jij fan van gitaarmuziek? Dan is dit festival echt iets voor jou.

Tijdens het Twents Gitaar Festival zijn er verschillende internationale gitaristen te horen en te zien in vers...

Lees verder
Oude Markt
11:00 - 21:00

Tijdens het Twents Gitaar Festival zijn er verschillende internationale gitaristen te horen en te zien in verschillende genres.

Het Twents Gitaarfestival is een must voor gitaarliefhebbers, maar ook als je van muziek houdt kom je hier aan je trekken.

Tijdens het Hemelvaartsweekend presenteert het Twents Gitaarfestival met trots een gedenkwaardige editie! Met trots omdat ze enkele bijzondere artiesten en nieuwe activiteiten kunnen presenteren. 

Er zijn tal van andere activiteiten op het Twents Gitaarfestival. Concerten, een festival ensembledag voor beginnende tot gevorderde gitaristen van alle leeftijden, als mede voor de gitaardocenten, in samenwerking met EGTA, workshops en het buitenpodium op de Oude Markt op Hemelvaartsdag.

Programma
Donderdag 30 mei | Ontdekkingsreis naar de gitaar | 14:30 uur Theater Concordia
Speel je sinds kort gitaar, of ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar de gitaar? Kom dan op 30 mei om 14:30 uur naar Theater Concordia en ontdek alle klanken en aspecten van de klassieke gitaar. Zes professionele gitaristen vanuit heel Europa horen wat je allemaal kan doen op de gitaar en nemen je mee op een ontdekkingsreis. Toegang is gratis. 

Donderdag 30 mei | Arthur Adam Ten Cate | 13:00 uur Oude Markt
Arthur Adam maakt muziek omdat het moet. Heeft zo z’n eigen muzikale universum. Grofweg tussen Radiohead en Jeff Buckley, tussen Satie en Coltrane, tussen Andrew Bird en Joni Mitchell, tussen Wilco en Notwist. Schakelt moeiteloos van abstract naar concreet en weer terug, en van intens en emotioneel naar humoristisch en hoopvol. 

Donderdag 30 mei | Mart Hillen | 14:00 uur Oude Markt 
Mart Hillen verbindt zijn irtuoze gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. De weergaloze manier waarop hij nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2 speelt, levert een zeer toegankelijk en gevarieerd programma op.

Donderdag 30 mei | Gypsy Project | 15:10 uur Oude Markt 
Zet het enfant terrible van hedendaagse Nederjazz, gitarist Anton Goudsmit, op een podium met de 'rocker of Gypsyjazz' gitarist Robin Nolan, en je krijgt vanzelf een net zo sprankelende als onvoorspelbare set Gypsyjazz. 

Donderdag 30 mei | Walter Broes & The Mercaneries | 16:45 uur Oude Markt 
Voor rootsmuziekliefhebbers in de lage landen (of zelfs Europa)  is Walter Broes geen onbekende. Hij was zeventien jaar en een indrukwekkend aantal concerten lang de frontman, zanger, gitarist en songschrijver voor Belgische rootsrockband “The Seatsniffers”. 

Donderdag 30 mei | Carlé Costa | 20:00 uur Muziekcentrum 
Carlé Costa treedt regelmatig op als solo-gitarist, als solist met orkest, improvisatorisch in verschillende samenstellingen en toerde verschillende keren met behulp van sponsoring door het Goethe Instituut en de Berliner Senatskanzlei.

Vrijdag 31 mei | Duo Adentro | 15:00 uur Muziekcentrum 
Saskia Van Herzeele en Maarten Vandenbemden vormen samen Adentro: een jong muzikaal duo met gitaar en piano. De verrassende dialoog tussen hun twee instrumenten creëert een poëtische klankwereld – en raakt het publiek binnenin.

Vrijdag 31 mei | Judicaël Perroy | 20:00 uur Muziekcentrum
Judicaël Perroy is wereldwijd bekend geworden als een buitengewone virtuose klassieke gitarist en muzikant met veel prijzen op zijn naam.

Zaterdag 1 juni | The Assad Brothers - Sèrgio & Odair Assad | 20:00 uur Muziekcentrum
De Braziliaanse broers Sérgio en Odair Assad hebben een nieuwe standaard gezet voor alle gitaristen door het creëren van gitaar-innovatie, vindingrijkheid en expressie. 

Zondag 2 juni 
Op zondag 2 juni slaat het Twents Gitaarfestival de handen ineen met de Culturele Zondag, Muziek in de Straten en de Week van de Amateurkunst. Met een fingerstyle competitie in de binnenstad en een interactieve gitaarmarkt in de Grote Kerk op de Oude Markt, biedt het Twents Gitaarfestival een ideaal gezinsuitje aan voor jong en oud. Kom in contact met echte gitaarbouwers en zie met eigen ogen hoe een gitaar wordt gebouwd. Voor gevorderde gitaarliefhebbers geeft Raymond Nijenhuis een workshop over zijn unieke collectie Harmonie gitaren. 

Bekijk het volledige programma en voor prijzen op de website van Twents Gitaarfestival. 

Wanneer

t/m 2 juni van 11:00 tot 21:00

Contact

Oude Markt

Oude Markt 1

7511NZ Enschede

www.twentsgitaarfestival.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Oude Markt

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

206