Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Twentse Midwinterhoorn Wandeling t/m 18 december
Actief, Kunst en cultuur

TWENTSE MIDWINTERHOORNWANDELING

Een wandeling met de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen.

De 37ste editie vindt plaats van de enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling. De Enschedese Midwinterhoorn ...

Lees verder
10:00
1.00

De 37ste editie vindt plaats van de enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling. De Enschedese Midwinterhoorn Blazers hebben de eer deze editie te mogen organiseren.

De enige echte Twentse Midwinterhoornwandeling wordt al ruim 37 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd. Elk jaar is een ander buurtschap aan de beurt om de wandeling te organiseren. Tijdens deze wandeling zie je het mooie Twentse winterlandschap in combinatie met de bijzondere eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Onderweg kunnen wandelaars genieten van de klanken van de midwinterhoorn verzorgd door 27 blaasgroepen, deze vertellen deelnemers graag ook over het instrument en de traditie.

Dit jaar laten ze in Enschede de campus en het mooie Hof Espelo zien aan de wandelaars tijdens de midwinterhoornwandeling. Het startpunt van de wandeling is het Hogekampplein (Universiteit Twente), starten kan tussen 10:00 uur en 14:00 uur.

Bij de start van de Twentse Midwinterhoornwandeling kunnen wandelaars kiezen tussen twee routes.

Lange route: 12km
Korte route: 5km

De korte route van de Twentse Midwinterhoornwandeling is tevens geschikt voor deelnemers in een rolstoel. De paden en wegen zijn hier verhard en hebben waar nodig opgangen voor rolstoelgebruikers. Ook handig dus voor (groot)ouders met kinderwagens.

Per startende groep/familie/stel krijgt men ook een boekje mee met informatie over de wandeling, route, blaaspunten en de traditie.

Wanneer

18 december vanaf 10:00

Prijzen
Volwassenen€ 2.00
Jeugd t/m 17 jaar€ 1.00
Locatie

Universiteit Twente

Drienerlolaan 5

7522NB Enschede

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Universiteit Twente
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede