Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Uitverdrietgeboren 1999 1547219115 35hxb14d6s t/m 10 februari
Kunst en cultuur

UIT VERDRIET GEBOREN - JULIKA MARIJN

Een voorstelling over een leven voor de kunst en de kunst van het leven.

14:30
17.50

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven; daarover gaat ‘Uit Verdriet Geboren’, waarin theatermaakster Julika Marijn op speelse en brutale wijze in het leven duikt van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Ze was een powervrouw avant la lettre, die als een van de eersten op grote schaal werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie legde ze de basis voor het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, dat Marijn inzage gaf in de ruim drieduizend brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde kunstverzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven aan het woord en houdt en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht. “Fascinerend solotoneel.” (Noordhollands Dagblad).

Concept, script en spel: Julika Marijn | regie: Natasha Schulte | muziek: Floor Minnaert | toneelbeeld: Felipe Gonzáles Cabezas | dramaturgie: Floortje Bakkeren | artistieke adviezen: Diederik van Vleuten en Leoni Jansen

Wanneer

10 februari vanaf 14:30

Prijzen
Entree€ 17.50
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website Wilminktheater

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden