Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Filipmarkiewicz2019 3494 1568795958 35hxodjype t/m 5 januari
Kunst en cultuur

UNTITLED SURFACE

De allereerste soloshow van Filip Markiewicz.

De Poolse kunstenaar Filip Markiewicz komt voor zijn eerste soloshow in Nederland met een nieuwe installatie w...

Lees verder
Gesloten
Gratis

De Poolse kunstenaar Filip Markiewicz komt voor zijn eerste soloshow in Nederland met een nieuwe installatie waarin theater, video en schilderijen in elkaar overvloeien

Untitled Surface: de aanleiding

De expositie Untitled Surface is een visuele dialoog tussen een bestaand werk en een nieuwe serie schilderijen. Uitgangspunt is de film Fake Fiction die Filip maakte tijdens zijn verblijf bij het Theater Basel. De film is geschreven als theaterstuk voor Art Basel 2017, en is opgenomen tijdens de repetities voor de première van het stuk. De vorm van de film is een mix tussen een collage en repetitieopnames met de acteurs van het theater; film en theater gaan zo naadloos in elkaar over. Aanleiding voor de nieuwe serie schilderijen bij Concordia is een enkele zin uit de film Fake Fiction: “Because a painting breathes when you look at it, but it dies when you photograph it.” De zin klinkt als een surrealistisch manifest, en is in die hoedanigheid gebruikt als kapstok voor zijn werken.

Over Filip Markiewicz
Filip Markiewicz is letterlijk een mengeling van Europese culturen; uit Poolse ouders in Luxemburg geboren, woont en werkt de kunstenaar tegenwoordig in Hamburg. Identiteit en de Europese identiteit zijn thema’s in zijn werk. Hij legt het publiek politieke ideeën voor, gericht op Europa, maar laat het zo open dat het publiek zich een eigen mening kan vormen. Filip Markiewicz vertegenwoordigde Luxemburg tijdens de Biënnale van Venetië in 2015. Het Paviljoen was omgetoverd tot een theater, ook daarin was de mix van de disciplines duidelijk aanwezig.

Foto door Kim Culetto

Wanneer

t/m 5 januari

Prijzen
EntreeGratis

Vrije Gift

Contact

Concordia Langestraat

Langestraat 56

7511HC Enschede

+31 53 4300999

concordia.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Langestraat
Langestraat 56
7511HC Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245