Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Vak Oud 2486 1553249696 35hxeiprz7 20 september en nog 3 dagen
Kunst en cultuur

VAK OUD

Een ode aan het krakkemikkige lichaam en de soepele geest.

‘Vak Oud’ is een hilarisch herkenbaar theaterspektakel over oud worden in voor- en tegenspoed. Een ode aan het...

Lees verder

‘Vak Oud’ is een hilarisch herkenbaar theaterspektakel over oud worden in voor- en tegenspoed. Een ode aan het krakkemikkige lichaam en de soepele geest. Muziek, verhalen, ontroering, parodie en poëzie. Feest!

Ervaren supporters. Zo noemen ze zichzelf. Met een eigen home! Pal naast het trainingsveld, want in het stadion komen de zeventigplussers al jaren niet meer. Dat weerhoudt hen echter niet van deskundig commentaar. Niet alleen het gebrek aan ouderwetse Twentse mentaliteit bij de huidige generatie voetballers wordt passievol besproken, ook andere randzaken in het leven, zoals kruiswoordpuzzels, kleinkinderen, eenzaamheid, facebook, fietsplezier, prostaatpijn, pensioengat en bovenal: het gracieuze voorkomen van de maatschappelijke stagiaire!

Maar als de situatie bij hun geliefde cluppie om saamhorigheid vraagt, blijven de oudjes dan vermoeid aan de zijlijn zitten? Natuurlijk niet. Met onvermoede energie komen ze in actie: Vak Oud Rules!

Schitteren naast de sterren
Scoren in de wijk, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zijn nog op zoek naar 70-plussers die in theaterproductie Vak Oud willen schitteren. Het open podium vindt plaats op donderdag 11 juli tussen 13:00 - 18:00 uur in het Wilminktehater. De act mag maximaal 3 minuten duren. Opgeven kan t/m dinsdag 9 juli via [email protected] Na je aanmelding zal je een bevestiging ontvangen en hoor je op welke tijd je bent ingedeeld.

Een podium voor ouderen
Het communityproject Vak Oud is een energiek theaterstuk voor en door de zilveren generatie. Doel is om ouderen hun talenten te laten ontplooien en ze een podium te geven. Dat gebeurt onder begeleiding van professionele theatermakers, onder leiding van schrijver en regisseur Laurens ten Den.

De voorstelling
Oud worden in voor- en tegenspoed: daar draait het om bij het nieuwe theaterspektakel Vak Oud dat Stichting FC Twente, scoren in de wijk in samenwerking met Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede organiseert. De voorstelling wordt gemaakt voor en door ouderen, maar is zeker geschikt voor alle generaties. Centraal staat een groepje oudere voetbalsupporters met hun eigen home, pal naast het trainingsveld. Máár, neutrale toeschouwer, vreest niet, de voorstelling gaat niet over voetbal. En ook niet alleen over mannen! Het gaat over de kracht van de ‘zilveren generatie’. Laurens ten Den, die de voorstelling schrijft en regisseert, zegt: “Het is een ode aan het soepel oud worden”.

Wanneer

vr 20 sep. 2019 t/m zo 22 sep. 2019 t/m 22 september vanaf 20:00

Ook op
vrijdag 20 september 2019 vanaf 20:00
zaterdag 21 september 2019 vanaf 20:00
zondag 22 september 2019 vanaf 15:00

Prijzen
Entree€ 19.50
Locatie

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245