Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Vanmij4 18 oktober
Kinderen, Kunst en cultuur

VAN MIJ (4+)

Theater Gnaffel

Op een eiland midden in een groot meer staat een bont huisje gebouwd van instrumenten, gereedschap, kleren en ...

Lees verder
14:00
7.50

Op een eiland midden in een groot meer staat een bont huisje gebouwd van instrumenten, gereedschap, kleren en vooral heel veel speelgoed en snoep. Een soort Hans en Grietje-huisje waarbij je zin krijgt alles aan te raken of op te eten.

Op een bankje voor het huisje zitten een kind, een moeder en een opa. Ze glimlachen, heel breed. Het leven is goed, ze zijn tevreden.

De jongen is de toekomst, dat wat nog komt. Hij heeft dromen die wil hij vervullen. De vrouw is het nu, dat wat er is. Zij heeft bezigheden die wil ze voortzetten. De oude man is het verleden, dat wat geweest is. Hij heeft herinneringen die wil hij behouden.

Iedereen heeft op het eiland zijn eigen stukje, zijn eigen spullen. Maar door de plotselinge komst van vreemde objecten die komen aanspoelen ontstaat een dilemma. Tussen hen drieën maar vooral binnen henzelf. Voor wie zijn die dingen? Wie mag het hebben en waarom? Ballen waar iets in zit maar die niet open kunnen, pakjes die niet meer zijn dan eindeloos pakpapier, flessen die echt niet open kunnen. Wat is het nou?

Op een kleurrijke en speelse manier wil ‘VAN MIJ’ haar jonge publiek een beeld geven van wat geven en nemen, hebben en houden en delen en vermenigvuldigen inhoudt. ‘VAN MIJ’ gaat over een wereld die uit meer bestaat dan jij alleen.

Harmonie is het streven, delen het doel.

Theater Gnaffel vertelt verhalen die er toe doen, met levensgrote poppen als gelijkwaardige acteurs. De voorstelling is gebaseerd op het boek Hou ‘VAN MIJ’, met bijna alle gedichten en illustraties van jeugdboekenschrijver, dichter en tekenaar Ted van Lieshout, die alle grote jeugdliteratuurprijzen op zijn naam heeft staan.

Geluk Mama, waar heb jij het geluk gelaten? Ik had het hier neergelegd en nou is het weg!

Je zult het wel ergens hebben laten slingeren of het is gestolen of misschien per ongeluk weggegooid Wie zou mijn geluk willen stelen?

Wie niet?

Wanneer

18 oktober vanaf 14:00

Prijzen
Entree€ 7.50
Contact

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer