Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Vaporwave
      t/m 17 december
Kunst en cultuur

VAPORWAVE

Tentoonstelling van Timofej Kratz.

De artistieke praktijk van Timofej Kratz omvat abstracte schilderijen op groot formaat op verschillende materi...

Lees verder
14:00 - 17:00
Gratis

De artistieke praktijk van Timofej Kratz omvat abstracte schilderijen op groot formaat op verschillende materialen, zoals canvas, transparante rekfolie en metalen platen. Het uitgangspunt van zijn werk is fundamenteel gebaseerd op het intuïtieve proces van schilderen, terwijl de beelden spontaan en speels ontstaan ​​in de basis.

Opening: Zaterdag 5 november 16.00u - 18.00u

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag 14.00u -17.00u

Door het gebruik van de spuitbus kan Kratz unieke, expressieve gebaren direct en snel manifesteren, terwijl het tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om zich precies binnen de picturale ruimte te vormen. Terwijl het performatieve schilderproces het gebruik van het hele lichaam vereist.

Bovendien benadrukt de titel van de tentoonstelling Vaporwave het proces van het maken van zijn luchtige spraypaintings. Daarnaast verwijst het naar het muziekgenre ‘vaporwave’, dat begin 2010 opkwam als internetfenomeen. Bovendien wordt deze muziekstijl beïnvloed door technologie, consumentencultuur, design en popcultuur van de jaren tachtig en negentig. Vaporwave-muziek biedt mensen een speciaal gevoel van nostalgie, waarbij de luisteraar wordt teruggevoerd naar een gebeurtenis uit het verleden, die niet per se uit de eerste hand is ervaren.

Schilderijen kunnen op een vergelijkbare manier werken waarbij af en toe; een herinnering kan inspireren of het startpunt zijn voor een nieuw werk. Daarbij wordt door het schilderproces de herinnering of katalysator omgezet in iets nieuws en onafhankelijks.

Wanneer

za 5 nov. 2022 t/m za 17 dec. 2022 t/m 17 december

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

Villa de Bank

Espoortstraat 182

7511 CM Enschede

Website evenement

Route plannen

Locatiegegevens

1 Villa de Bank
Espoortstraat 182
7511 CM Enschede