Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Regenboogdagen2 1442 1537953532 35ht34kwa5
, Muziek, Evenement

VERHALEN VAN DE REGENBOOG

In de muzikale en culturele bijeenkomst “Verhalen van de Regenboog” komen geïnterviewden aan het woord.

12:30 - 14:30

Er zijn verhalen verzameld van verschillende betrokkenen. Zij vertellen over hun eigen leven. Met deze verhalen kun je het gesprek op gang brengen in de klas, maar ook in andere gemeenschappen. Jongeren die naast hun Nederlandse achtergrond een band hebben met nog een andere cultuur zijn geïnterviewd en hun verhalen zijn afgedrukt op de kaarten die bij alle deelnemende horecagelegenheden liggen waar ook de regenbooggerechten worden geserveerd.

Een gevarieerde muzikale en multiculturele ontmoeting met de verhalen van de Regenboog, poëzie, muziek, interviews en de film "Victor XX". Met medewerking van o.a. Regine Hilhorst (presentatie en poëzie), Burçak Sika (muziek), Regenboogkoor (zang) o.l.v. Edwin Beskers, Lotta Rasva (zang), Dounia Jari (Stichting Maruf). Georganiseerd door de werkgroep LHBT+ en Religie.

Presentatie: Regine Hilhorst

Inleiding: Dounia Jari, voorzitter van Stichting Maruf: hét platform voor queer moslims.

Gedichten: Regine Hilhorst en Jorgos Even

Regenboogkoor Enschede

Dit koor is in 2018 opgericht voor de Regenboogviering op 22 april en sindsdien blijven ze zingen. Nu: The Housemartins: Caravan of Love, Mika: Grace Kelly en Katrina & the Waves: Love Shine a Light.

Lotta Rasva is een singer-songwriter. Door middel van zang en gitaar deelt ze haar gedachten over stomme problemen, gedoe in de liefde en dingen die ze gewoon heel erg leuk vindt.

Burcak Sikar is een Turks/Nederlandse artiest uit Hengelo. Hij tekende bij Sony Music in Turkije en scoorde met LHBTI-anthem "Divas on the Dance Floor!" in Nederland. Dit jaar stond hij als een van de headliners op de main stage van de Pride in Amsterdam op de dam. Hij zingt de twee liederen: Dunya en Taksi.

Dunya heeft een positieve boodschap. Blijf vooral doorgaan, geef niet op want er komt altijd een betere tijd na tegenslag.

Taksi gaat over dat je je huidige leven een beetje zat bent en verandering wilt. "bel een taksi voor me, ik wil hier weg" oftewel dat je de dagelijkse sleur van je leven een beetje zat bent.

Jorgos Even leest het gedicht “Ithaka”. Dit is een gedicht van de Griekse dichter Kawavis.

De kortste samenvatting van het gedicht is: Het gaat om de reis, niet om het doel. Overhaast je reis niet om je doelen te bereiken, maar besef dat je juist onderweg veel leert. En vergeet niet te leven, terwijl je je doelen najaagt.

Dit evenement vindt plaats in het kader van de Regenboogdagen in Enschede.

Wanneer

Contact

Concordia Langestraat

Langestraat 56

7511HC Enschede

+31 53 4300999

www.regenboogtwente.nl

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Langestraat
Langestraat 56
7511HC Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245