Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Vier letzte Lieder Enschede 26 mei 2022
Muziek

VIER LETZTE LIEDER

De zwanenzang van Richard Strauss.

In de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog schreef Richard Strauss zijn weemoedige ‘Metamorphosen’, een ...

Lees verder
20:00
24.50

In de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog schreef Richard Strauss zijn weemoedige ‘Metamorphosen’, een studie voor 23 solostrijkers.

Dat hij het een studie noemde was een understatement: het is een van zijn volmaaktste composities, een klaagzang over de verwoesting die de oorlog in Duitsland had aangericht en die ten tijde van het componeren nog in volle gang was. Een van de thema’s citeert letterlijk de treurmars uit Beethovens derde symfonie, de ‘Eroica’. Enkele jaren later schreef Strauss zijn geliefde ‘Vier letzte Lieder’, een titel die u letterlijk mag nemen; kort na de voltooiing stierf de componist. De liederen stralen een sfeer van berusting en acceptatie uit. Strauss neemt afscheid van het leven. Het Nederlands Blazers Ensemble maakt nieuwe arrangementen, artistiek leider Bart Schneemann ligt de muziek toe aan de hand van het geprojecteerde manuscript. Na afloop is er een afterconcert.

LET OP: i.v.m. de coronamaatregelen kun je online maximaal 2 kaarten bestellen. Bestaat jouw huishouden uit meer dan 2 personen dan kun je contact opnemen met onze kassa via [email protected] Lees hier meer over onze maatregelen.

Wanneer

26 mei 2022 vanaf 20:00

Prijzen
Entree jongeren€ 17.50
Entree€ 24.50
Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245