Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Vinyl cafe 2788 1555507514 35hxg3au4m t/m 19 mei
Muziek

VINYL CAFÉ

Hosted by DJ Dr. Anders.

​Na een super gezellige eerste editie wordt er weer een Vinyl Café georganiseerd in Metropool Enschede. Lekker...

Lees verder
14:30
Gratis

​Na een super gezellige eerste editie wordt er weer een Vinyl Café georganiseerd in Metropool Enschede. Lekker met liefhebbers op zondagmiddag genieten van die zwarte plakken en van mooie verhalen. DJ Dr. Anders is de gastheer, Jasper Slaghuis de tafelheer en quizmaster. We hebben weer een rijtje mooie gasten uitgenodigd voor die mooie verhalen!

Zo komt Tubantia-journalist Dick Jansen met een gesproken column vertellen over zijn liefde voor de kleinste plakken vinyl, de 45, de single, de 7” of hoe je ze ook wilt noemen. De connectie tussen punk en de single zal ook zeker ter sprake komen. Nog een column komt van Peter Mense, voorheen de eigenaar van de roemruchte platenzaak Geen Idee in Haaksbergen. Wie zijn verhalen op Facebook volgt, weet dat hij fantastisch kan vertellen over de clientèle waarmee hij had te dealen. De film High Fidelity is er niks bij. (Niet gezien? Stop reading, start watching!). Over platenzaken gesproken: de vinyltip van de dag komt van Petrushka Morsink, eigenaresse van de Enschedese platenzaak Planet Of Sound.

We blijven even bij de singles. Ook op bezoek: (en daar hoort echt tromgeroffel bij): Zangeres Stella Polaris van (onder andere) de band No Wow, die onlangs de eerste 45 uitbracht. (Of 7”, zeg het maar.) Ze deed dat bij het prachtige label Sound Unbound van dj-collectief GoodCooperBadCooper, van wie Arris Roordink de vorige keer ook op bezoek was in ons café. Nu verkoopt hij er weer tweedehands plaatjes, dus sla je slag!

Michel Van den Berg, die zich als dj niet voor niets heel lang geleden de Vinyl Junk doopte, komt vertellen over zijn eerste plaatje. Michel staat al tientallen jaren achter de Wheels Of Steel. Hij is de nestor van een hele generatie hardcore-dj’s, maar scratched ook als de beste hiphop-dj en maakt ook nog eens zijn eigen ambientmuziek. Een alleskunner die op grote podia staat, maar zich nog steeds nergens te beroerd voor voelt.

Jasper Slaghuis heeft weer een fijne quiz bedacht voor tussen de bedrijven door. Jasper Jasper Slaghuis, enorm Prince-fan, is muzikant, muziekkenner èn Muzikomaan, aanvoerder van het Twents Songwriters Gilde, was bedrijfsleider van de Muziekbank en is (natuurlijk) een fanatiek vinyl-verzamelaar.

Het programma eindigt met een sessie ‘Kratgraven’. Dr. Anders nodigt steeds een speciale gast uit om samen plaatjes mee te draaien. De bedoeling is elkaar uit te dagen met speciale, bijzondere of gewoonweg prachtige muziekjes. Ditmaal is het dj Glenn VierBijVier (van het roemruchte Enschedese disco/house-gezelschap) waarmee mijnheer Anders gaat sparren. Glenn verstaat nog als geen ander de kunst van het ouderwetse vinylmixen. De entree van Dr. Anders’ Vinyl Café is gratis. Café open om 14:00 uur. Aanvang van het programma 14:30 uur. Neem ook vooral je eigen platen mee!

Wanneer

19 mei vanaf 14:30

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Metropool Enschede

Willem Wilminkplein 2

7511 PG Enschede

www.metropool.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Metropool Enschede
Willem Wilminkplein 2
7511 PG Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245