Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 35hxhif9ww t/m 19 mei
Kunst en cultuur

VOORJAARSMANIFESTATIE

Voorjaarsmanifestatie Stichting Literaire Manifestaties Enschede.

Twee schrijvers, twee posities, twee mensen die iets over de wereld van nu zeggen in hun werk. Maar staat dat ...

Lees verder
14:30
7.50

Twee schrijvers, twee posities, twee mensen die iets over de wereld van nu zeggen in hun werk. Maar staat dat gelijk aan straatrumoer? Is dat een bewuste keus voor engagement?

Op zondag 19 mei gaat Jeroen van Kan (bekend van VPRO boeken) in gesprek met Suzanna Jansen (auteur van onder andere het Pauperparadijs) en Özcan Akyol (auteur/ columnist en bekend om zijn optreden bij DWWD en Pauw).

Suzanna Jansen (1964 journalist en auteur). Na haar journalistieke carrière in o.a. Moskou is ze als freelancer research werkzaam geweest voor diverse documentaires. Tijdens die onderzoeken stuitte zij op de roemruchte bedelaarskoloniën in Veenhuizen. Dit mondt uit in haar boek ‘Het pauperparadijs’. Van haar hand verschenen ook ‘De pronkspiegel’, ‘Ondanks de zwaartekracht’ en ‘Wael’ (het verhaal van een jongen uit Syrië die zijn wereld langzaam ziet afbrokkelen). Dichter op de huid van de tijd kun je niet zitten.

Özcan Akyol (1984 auteur, columnist) Onder meer bekend van zijn romans Eus en Turis. Boeken die dicht op zijn eigen huid zijn geschreven, maar daarmee ook een beeld geven van het opgroeien in een gastarbeidersgezin, als lid van de Turks-Nederlandse gemeenschap. De positie die Akyol daarin kiest heeft hem een veelgevraagd opiniemaker gemaakt, wat weer heeft geleid tot allerlei ernstige bedreigingen aan zijn adres. Bedreigd worden, geen betere indicator denkbaar voor het dicht op de huid van de tijd zitten.

Jeroen van Kan (1968, journalist, TV-presentator en dichter) is bekend van verschillende radio en TV programma’s en is daarnaast actief als redacteur van literaire tijdschriften, hij publiceerde gedichten onder het pseudoniem Wesley Albstmeyer en in juni 2017 verscheen zijn debuutbundel ‘De wereld onleesbaar’.

Wanneer

19 mei vanaf 14:30

Prijzen
Entree€ 7.50
Contact

Grote Kerk

Oude Markt 31

7511GB Enschede

www.wilminktheater.nl

https://reserveren.wilminktheater.nl/bestel/4941

Route plannen

Locatiegegevens

1 Grote Kerk
Oude Markt 31
7511GB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245