Favorieten
Nederlands
Sluiten
Kerstvakantie 1919 1544535758 t/m 24 februari
Kunst & cultuur, Kinderen

VOORJAARSVAKANTIE BIJ DE MUSEUMFABRIEK

De Museumfabriek organiseert diverse activiteiten in de voorjaarsvakantie.

​Tijdens de voorjaarsvakantie valt er genoeg te beleven bij de Museumfabriek. Hieronder vind je een overzicht ...

Lees verder
11:00 - 17:00
8.50

​Tijdens de voorjaarsvakantie valt er genoeg te beleven bij de Museumfabriek. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten.

Bij de Museumfabriek ga je zelf aan de slag, word je verrast, een raak je verwonderd.

Bekijk tijdens de voorjaarsvakantie de volgende tentoonstellingen:

De droom van het vliegen
De droom van het vliegen gaat over de wens om te kunnen vliegen. Zo zie je hier bijvoorbeeld een replica van het allereerste gemotoriseerde vliegtuig.

Frankenstein
Frankenstein gaat over de toekomst. Hierbij leer je meer over kunstmatige intelligentie, augmented reality en virtual reality.

De Tijdelijke Textieldrukkerij
In De Tijdelijke Textieldrukkerij komen oude textielambachten én de nieuwste technieken voor het bedrukken en verven van textiel samen. De Tijdelijke Textieldrukkerij is dan ook zowel een tentoonstelling als een textielwerkplaats.

MakerSpace
Ga je liever zelf aan de slag? In de MakerSpace kun je aan het werk gaan met diverse 3D printers, 3D pennen, lasercutters, foamcutters en vinylsnijders. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een tasje van textiel bedrukken.

In de voorjaarsvakantie zijn er iedere dag veel leuke activiteiten te doen in de Makerspace. Iedereen die de Museumfabriek bezoekt, krijgt een tasje van textiel. De allerjongsten (4+) kunnen de tasbestempelen; wat grotere kinderen kunnen het Staphorster stipwerk of roofdruk uitproberen. Heb je daarna zin in nog een activiteit? Maak dan een bibberbotje! Dit robotje dat werkt op een oude batterij, beweegt zich voort door te bibberen.

Workshops tekenen: De wereld van Escher
Escher is een beroemde kunstenaar die heel goed was in wiskunde. Maar eigenlijk was hij ook een soort tovenaar. Hij kon namelijk dingen tekenen niet klopten. Wil je kunnen tekenen als Escher? Tijdens deze workshop ga je mee naar de wereld van Escher en leer je tekenen als Escher. Je gaat naar huis met een kleurrijk meesterwerk waarvan iedereen zich af zal vragen hoe je dat gemaakt hebt!

Deze inloopworkshop wordt gegeven op dinsdag 19 en donderdag 21 februari van 11.00 – 17.00 uur en is voor alle kinderen van 8 jaar. Ook jongere kinderen zijn welkom. Voor deze workshop wordt geen toeslag gevraagd. Vol = vol!

Workshop: Ontwerpen met de lasercutter
Leer laseren met een lasercutter, die jouw ontwerp in dun hout lasert. En natuurlijk mag je jouw ontwerp mee naar huis nemen!  

De workshop is voor iedereen tussen 8 en 12 jaar en duurt 1 uur. Ze worden gegeven van zaterdag 16 t/m zondag 24 februari en starten steeds om 12.30, 13.45 en 15.00 uur. Aanmelden via [email protected]; geef de gewenste datum en tijdstip aan. Per workshop is er plaats voor 10 kinderen. Voor deze workshop geldt een toeslag van 5 euro.

Ontdek de sterrenwacht Coenraad ter Kuile
Op het dak van het museum vind je een echte sterrenwacht. Deze is eigenlijk alleen op donkere avonden te bezoeken, maar op zaterdag 16 februari in de voorjaarsvakantie geldt er een uitzondering! De medewerkers van de sterrenwacht zijn dan van 13.00 – 17.00 uur aanwezig om de sterrenwacht te laten zien. Je gaat met de lift helemaal naar boven, waar de koepel zich opent. Je kijkt met een enorme telescoop niet naar de sterren, het is immers nog licht, maar naar de horizon. Dat is een heel bijzondere ervaring. De mensen van de sterrenwacht kunnen je alles vertellen over sterren, telescopen en de ruimte.

Voor de rondleiding wordt geen toeslag gevraag. Vol = vol!

Wanneer

t/m 24 februari van 11:00 tot 17:00

Prijzen
 • Entree volwassenen
 • Entree kinderen t/m 4 jaar
 • Entree kinderen 5 t/m 17 jaar
 • Familiejaarkaart
 • Studenten UT, Saxion, AKI/ArtEZ en ROC
 • CJP
 • Museumjaarkaart
 • € 8.50
 • Gratis
 • € 7.50
 • € 20.00
 • Gratis
 • € 6.00
 • Gratis

Kijk voor de prijzen per activiteit op de website van de Museumfabriek

Contact

De MuseumFabriek

Het Rozendaal 11

7523 XG Enschede

Website De Museumfabriek

[email protected]

2019 De Museumfabriek Kunst En Cultuur Tas Bedrukken
2019 De Museumfabriek Kunst En Cultuur Sterrenwacht
2019 De Museumfabriek Kunst En Cultuur Lasercutter
2019 De Museumfabriek Kunst En Cultuur Escher

Route plannen

Locatiegegevens

1 De MuseumFabriek