Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Vredesweek Enschede 3276 1561621751 35hxjkampv t/m 29 september
Evenement

VREDESWEEK

Vier de vrede! Met dit jaar als thema: Vrede verbindt over de grenzen.

​Van 21 september tot en met zondag 29 september organiseert Enschede voor Vrede voor de 24ste keer de "Vrede...

Lees verder
09:30 - 20:30
Gratis

​Van 21 september tot en met zondag 29 september organiseert Enschede voor Vrede voor de 24ste keer de "Vredesweek". Elk jaar heeft deze week een motto. Dit jaar is het "Vrede verbindt over de grenzen".

In deze week zijn er elke dag activiteiten, die gratis door de inwoners van Enschede zijn te bezoeken. Het volledige programma zal begin september worden gepubliceerd. Een onderdeel van het programma is de fototentoonstelling in de Openbare Bibliotheek met foto's gemaakt door studenten aan het R.O.C. te Enschede. De foto's hebben allen te maken met het Vredesweekmotto te maken.

Op vrijdag 20 september zal de tentoonstelling feestelijk worden geopend. Hierin zullen verschillende opleidingen van het R.O.C. en de Openbare Bibliotheek het voortouw nemen. Aan de fototentoonstelling zal een publieksprijs verbonden zijn. Het volledige programma van de opening, die ook voor ieder gratis toegankelijk is, zal begin september worden gepresenteerd.

Schrijfwedstrijd Vredesweek 2019: “Vrede verbindt over grenzen”
Vanaf 1 juni kunnen weer verhalen worden ingestuurd voor de schrijfwedstrijd die de Bibliotheek Enschede, Vrouwen voor Vrede Enschede en Enschede voor Vrede elk jaar organiseren tijdens de Nationale Vredesweek. Thema van de schrijfwedstrijd en de Vredesweek is "Vrede verbindt over grenzen". De deadline voor inzending van verhalen is 8 september.

Het thema nodigt je uit om grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Om op te komen voor wat voor jou waardevol is, nieuwe wegen te vinden voor de toekomst. Het gaat dus niet alleen om bijvoorbeeld 75 jaar bevrijding, maar ook om vrede in jezelf, binnen je gezin, vrede om te zijn wie je wilt zijn. En daarnaast bruggetjes bouwen met een ander, respect ook voor de vrede van de ander, want dan maak je verbinding.

De 10 mooiste verhalen worden voorgelezen en gebundeld. Voor de drie mooiste verhalen is er een aardige prijs en de winnaar mag het verhaal voorlezen tijdens de prijsuitreiking. De uitslag en prijsuitreiking is op woensdag 25 september in de Openbare Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15.

Hoe gaat ‘t in zijn werk?
Schrijf een pakkend verhaal in het Nederlands, van maximaal 700 woorden, (veel) korter mag ook. Stuur uw verhaal voor de sluitingsdatum, 8 september 2019 naar:
[email protected] onder vermelding van: VERHALENWEDSTRIJD
of aan: Centrale Bibliotheek, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede, t.a.v. Catharina Broekman.

Prijsuitreiking: 25 september 19:30-21:00 uur. Een deskundige jury zal de inzendingen beoordelen.

Wanneer

t/m 29 september

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Bibliotheek Enschede

Pijpenstraat 15

7511 GM Enschede

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15
7511 GM Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden