Vrijheidsfestival 5 mei 2018
, Kinderen

VRIJHEIDSFESTIVAL

Na het ontsteken van het vrijheidsvuur en het hijsen van de vlag om 12.00 uur wordt de Oude Markt omgetoverd tot Vrijheidsland!

Zaterdag 5 mei: Kinderen vieren de vrijheid tijdens het Vrijheidsfestival op de Oude Markt!

Lees verder
Oude Markt
12:00 - 18:00
Gratis

Zaterdag 5 mei: Kinderen vieren de vrijheid tijdens het Vrijheidsfestival op de Oude Markt!

Vrijheidsfestival

Er zullen tot 18.00 uur allerlei kinderactiviteiten plaatsvinden die met vrijheid en vrede te maken hebben. Kom naar de TwenteNannies en laat je schminken en je haar versieren met hairwraps in prachtige vrijheidskleuren! Of knutsel je eigen vrijheidsarmbandje of knutselwerkje en neem deze mee naar huis (bijvoorbeeld als moederdag cadeau). De stoere jongens en mannen kunnen een (tijdelijke) tattoo laten zetten. Ook spelen jonge acteurs van de Theatermakerij een aantal scènes uit de voorstelling 'Ik Verzet'. Deze scènes worden gespeeld in de kerk.

Vrijheidsvuur

Om 12.00 uur brengen wielrenners van wielervereniging Het Oosten het vrijheidsvuur de stad binnen. Het vrijheidsvuur wordt feestelijk ontvangen op de Oude Markt. Vervolgens wordt de vrijheidsvlag (verleden jaar door kinderen ontworpen) door de jeugdambassadeurs van de vrijheid gehesen.

Bevrijdingsfestival Absolutely Fresh

Op het terrein van Universiteit Twente is van 12.00–00.00 uur het gratis dancefestival ‘Bevrijdingsdag Enschede’. georganiseerd door Absolutely Fresh.

Winkelen op 5 mei

De winkels in de binnenstad zijn op 5 mei op normale tijden geopend.

Wanneer

zaterdag 5 mei 2018 | 12:00 - 18:00

  • Prijzen
  • Gratis
Contact

Oude Markt

Oude Markt 1

7511NZ Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Oude Markt

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

305