Vrijheidstour J Kraaijvanger 3775 1578992701 1 april
Kunst en cultuur, Muziek

VRIJHEIDSTOUR OVERIJSSEL

De provincie Overijssel is 75 jaar geleden in 17 dagen bevrijd. Elke dag staat een bijzonder lokaal oorlogs- of bevrijdingsverhaal centraal op radio, tv, online en social media.

De provincie Overijssel is 75 jaar geleden in 17 dagen bevrijd. Elke dag staat een bijzonder lokaal oorlogs- o...

Lees verder
12:00 - 22:30
Gratis

De provincie Overijssel is 75 jaar geleden in 17 dagen bevrijd. Elke dag staat een bijzonder lokaal oorlogs- of bevrijdingsverhaal centraal op radio, tv, online en social media.

De provincie Overijssel is 75 jaar geleden in 17 dagen bevrijd. Op 1 april 1945 konden de inwoners van Haaksbergen als eerste de vlag buiten hangen. Ruim twee weken later, op 17 april, was Kampen bevrijd en daarmee de hele provincie. RTV Oost maakt in 2020, van 1 t/m 17 april, een Vrijheidstour door Overijssel. Elke dag staat een bijzonder lokaal oorlogs- of bevrijdingsverhaal centraal op radio, tv, online en social media.

Live Radio vanuit de Vrijheidsexpress

Naast de 17 bijzondere verhalen gaat RTV Oost op zoek naar meer verhalen en gebeurtenissen die worden georganiseerd in het kader van 75 jaar vrijheid in de Overijsselse gemeenten. RTV Oost maakt de hele dag radio vanuit de Vrijheidsexpress. De bus start en eindigt elke dag vanuit een andere gemeente en tourt langs bijzondere plekken, scholen, verzorgingshuizen en sportclubs.

Dagelijks TV programma

RTV Oost sluit elke dag af met een TV-programma op de locatie waar ‘s ochtends de Vrijheidsexpress is vertrokken. Een terugblik met gasten op de verhalen van de dag. ’s Avonds tot slot een vrolijk feestprogramma waar de euforie, opluchting en blijdschap van net na de oorlog centraal staat. Er zijn optredens van lokale talenten die zijn geselecteerd door de grote Overijsselse poppodia, een vrijheidsconcert door The Bluebettes, aangevuld met lokale optredens.

Programma Enschede:

  • 12:00 tot 14:00 Live radio show inclusief Vrijheidslunch (de locatie wordt later bekend gemaakt)
  • 18:00 tot 19:00 live TV talkshow RTV Oost
  • Act van StadsCarillon Enschede en een band met studenten van het ArtEZ-conservatorium
  • 19:00 Start muzikaal programma Oude Markt
  • 20:05 Darkdays - Darkdays maakt van de dag een nacht. Hun combinatie van duistere elektronica, vlijmscherpe sound design en etherische vocalen is zowel aangrijpend als betoverend. Met het gebruik van agressieve bassen en gelaagde synthesizers wordt de nachtuil die schuilt in de luisteraar opgewekt.
  • 20:35 Optreden van een lokale DJ
  • 21:00 Bluebettes - The Bluebettes is een Zwolse vrouwenband, bestaande uit vijf zingende muzikanten. Ze brengen speciaal voor deze Vrijheidstour een programma met vrijheidssongs.
  • 22:15 Einde podiumprogramma
Wanneer

1 april van 12:00 tot 22:30

Entree
EntreeGratis
Contact

Website

Bekijk de website