Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Waagstukken 2948 1557926235 35hxhpnasl t/m 16 maart
Kunst en cultuur

WAAGSTUKKEN

In Waagstukken bundelen de twee cabaretières hun krachten. Want: Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein.

Over lief, leed, lust en levensmoed.

Lees verder

Over lief, leed, lust en levensmoed.

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden en geflopte voorstellingen: geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. In het programma Waagstukken bundelen zij hun krachten.

Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je dúrven: laten zien wat je in huis hebt, je onderscheiden, uitblinken, winnen. Opzij, jij komt eraan.

Maar wat als je dat niet makkelijk voor elkaar krijgt en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan laf? Een loser? Hoe zit het toch met lef: is het een natuurtalent, of kun je het leren? Misschien ben je juist moedig als je je zwakheden tot op de bodem verkent en aan anderen toont. Ja, misschien zijn losers de nieuwe winnaars.

Twee cabaretières laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar. In Waagstukken laten deze veelgeprezen liedschrijfsters het achterste van hun tong zien. Zij dagen elkaar en hun publiek uit, want je hebt moed nodig. Om door te gaan - of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

Over Mylou Frencken
Al jaren bekleedt Mylou Frencken een geheel eigen plaats in de kleinkunst-en theaterwereld. Ze zingt, schrijft en acteert. Ze werkt solo en in samenwerking met tal van andere artiesten. Ze kan ontroeren en confronteren. Ze zoekt naar wat mensen verbindt, maar kan hartstochtelijk twijfelen aan wat hen scheidt. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied. Daarnaast doet ze frequent presentatiewerk, schrijft ze columns en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het Mes op Tafel.

De laatste jaren maakt Mylou Frencken de bijzondere voorstelling RouwRevue (met Pieter Tiddens), waarin ze op bewogen wijze belicht hoe we omgaan met verlies. Zinloos Zuchten (2016/2017) wordt beschouwd als haar beste en meest persoonlijke voorstelling. In mei 2017 brengt ze het veelbesproken boek Leven in het lied uit. In het najaar volgt een gelijknamige tournee.
Mylou Frencken is geboren in Amsterdam (1966), groeide op in Haarlem, waar ze nog steeds woonachtig is. In 1991 studeerde ze af aan de Academie voor Kleinkunst. Dat jaar won ze ook de persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival.

Over Dorine Wiersma
Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Lange tijd schreef zij teksten en muziek voor andere artiesten en was zij als gitarist werkzaam in diverse ensembles en bands. In 1999 ging het roer om en schreef zij haar eerste eigen liederenrepertoire. Samen met Barbara Tiggeler maakte zij haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia als het duo De Doos. Zij behaalden in het jaar 2000 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelden op de Parade, op Curacao en toerden tot 2002 door het land. Daarna ging Dorine alleen verder.

Als soliste stond zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival. Ze schreef twee seizoenen het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren en ontwikkelde zichzelf als liedtekstschrijver/cabaretier. Ze maakte de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine en Zei Ik Dat? In 2009 ontving Dorine de Annie M.G.Schmidtprijs voor het lied Stoute Heleen, een anti-ode aan schrijfster Heleen van Royen.

Wanneer

16 maart vanaf 12:30

Prijzen
Entree€ 10.00
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nlc

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245