Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Wakers 2735 1554882941 35hxfz3kxk t/m 20 april

WAKERS + DEBAT

Twentse première van de film WAKERS, over nachtburgemeesters in heel Nederland, waaronder Enschede!

Twentse première van de film WAKERS, over nachtburgemeesters in heel Nederland, onder wie die van Enschede: Ke...

Lees verder

Twentse première van de film WAKERS, over nachtburgemeesters in heel Nederland, onder wie die van Enschede: Kees de Groot en Marcel Bierling. Aansluitend aan de film is er een debat over onderwerpen die de twee Enschedese nachtburgemeesters van belang vinden.

Over de film
Dat moment waarop de wereld slaapt, dat magische gevoel dat alles kan… de NACHT. Waar je je zorgen even vergeet, vrienden wordt met iedereen, goede gesprekken voert of juist alleen maar feest… de NACHT! Voor alle WAKERS is deze film. Een ode aan het nachtleven, de paradijsvogels en de kemphanen, maar vooral aan degenen die de nacht ambtshalve vertegenwoordigen: de nachtburgemeesters. Steeds meer steden in Nederland hebben een functionaris die het nachtleven promoot, stimuleert, op de kaart zet en bovenal: liefheeft. Stap in het nachtleven en ga op pad met de nachtburgemeester, volg de ontwikkelingen van nieuwe nachtburgemeesters en zie hoe de huidige nachtburgemeesters hun stad in de nacht een stukje mooier maken. Wakers, voor wie (nog) niet wil slapen.

Het fenomeen ‘nachtburgemeester’ rukt op. Steeds meer nachtburgemeesters vervullen een taak in hun stad: in Nederland, maar inmiddels ook in vele steden daarbuiten, zoals Rome, Tokio, Londen, Parijs en New York. De functie wint snel terrein, met toenemende professionaliteit. Veel mensen hebben wel eens van de functie gehoord, maar zijn niet op de hoogte van de persoon achter de naam en de taken die zij voor de stad uitvoert. De vraag ‘Wat doet een nachtburgemeester nu eigenlijk?’ wordt door ons beantwoord in de film WAKERS.

In een caleidoscopische vertelling maken we kennis met een vijftal nachtburgemeesters uit Zuid-, Oost- en Noord-Nederland. Voorzitter van de Partij van Cultuur (PVC), Martijn van Hese, die o.a. de nachtburgemeester van Zwolle, Deventer en Enschede aanstelde, vlecht als een rode draad het fenomeen inhoudelijk aan elkaar. Er zijn korte videoboodschappen te zien van nachtburgemeesters uit o.a. Tokio, New York en Berlijn. Het wordt in de film duidelijk hoe belangrijk deze burgemeesters voor het nachtleven van de stad zijn en een verbinding maken met het leven overdag waar beslissingen worden genomen en beleid wordt gemaakt. We ontmoeten muzikanten, kunstenaars, barkeepers en mensen die uitgaan. Maar ook de nachtzuster, taxichauffeur en de portier. De film laat vooral ook de exotische kanten van het nachtleven zien op het gebied van kunst en cultuur. Voor de kenner een feest van herkenning, voor de voyeur een bijzondere kennismaking.

Wanneer

20 april vanaf 21:30

Prijzen
Entree€ 9.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

www.concordia.nl

[email protected]

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245