Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Wandeling 1163 1533646765 35ht15r1lb
Actief

WANDELING OVER HET LANDGOED ''DE WEELE''

Een prachtige wandeling over fraaie wandelpaden over het landgoed ''De Weele'' bij Boekelo.

Loop gratis mee onder begeleiding van een gids en leer het gebied kennen.

Lees verder
Landgoed ''De Weele''
14:00 - 16:00
Gratis

Loop gratis mee onder begeleiding van een gids en leer het gebied kennen.

Na het grote succes in het voorjaar organiseert IVN Enschede op donderdag 16 augustus a.s. nogmaals een wandeling over het landgoed “De Weele” bij Boekelo.

Natuurliefhebbers kunnen onder begeleiding van een gids kennis maken met dit boeiende en afwisselende landgoed met rondom maar liefst 6 waterlopen.

Via fraaie wandelpaden, waarvan een deel niet toegankelijk is voor publiek, gaat de wandeling door bos, weide en over oude erven, waar je nog meidoornhagen en oude haagbeuken kunt zien.

IVN gids, Henk Kaspers, laat de wandelaars op een geheel eigen en ontspannen manier anders naar de natuur kijken. Onderweg deelt hij zijn kennis van de flora van dit gevarieerde gebied, met o.a. de veenbes, bosbes, struikheide, Douglasspar, Moerascipres, Lariks groeien. Ook zal hij attenderen op bijzondere soorten varens die er groeien.

Hij kent het Twentse landgoed “De Weele” met schitterende doorkijkjes op zijn duimpje en neemt zijn gasten graag mee naar alle mooie plekjes. Er komen veel wetenswaardigheden aan de orde en hij zal uitgebreid ingaan op de historie, bewoners en verhalen rond villa “De Weele”.

Wanneer

Prijzen
DeelnameGratis
Contact

Landgoed ''De Weele''

Teesinklandenweg

7548PK Enschede

Route plannen

Locatiegegevens

1 Landgoed ''De Weele''
Teesinklandenweg
7548PK Enschede