Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Cyclist 3846758 1920 35hxhmn3qa t/m 30 mei
Actief

WATERFIETSTOCHT

Leer de stad tijdens Hemelvaart op een nieuwe manier kennen. Actief, leerzaam en leuk!

Wat gebeurt er onder onze straten als het hevig regent? Welke functie heeft de Stadsbeek precies en wat zijn d...

Lees verder
Binnenstad
10:00 - 15:00
Gratis

Wat gebeurt er onder onze straten als het hevig regent? Welke functie heeft de Stadsbeek precies en wat zijn de verdere plannen? De waterfietstocht geeft antwoord op die vragen.

Waterfietsen met Hemelvaart
Dauwtrappen in - bijna - letterlijke zin. Op 30 mei, Hemelvaartsdag, kan het in Enschede. Op de fiets langs verschillende interessante en leuke waterprojecten in en rond de stad. 1Twente organiseert, in samenwerking met de gemeente, een waterfietstocht. Want Enschede is een echte waterstad, hoe gek dat ook klinkt. Altijd al willen weten wat er nou precies gebeurt in dat blauwe huisje aan de Hulsmaatstraat of hoe dat bleken in vroeger tijden ging? Pak de fiets en kom het uitzoeken!

Het verhaal is bekend: in de komende decennia moeten we rekening houden met heviger regenval en lange perioden van droogte. In het recente verleden hebben we het allemaal weleens meegemaakt. Straten staan blank, riolen stromen over, winkels lopen vol, het water klotst onder onze vloeren, parken zijn geel, de stad is heet. Het goede nieuws is dat er van alles wordt gedaan om de stad weerbaar te maken tegen teveel en te weinig regen. Om ervoor te zorgen dat het hier prettig wonen en leven blijft. Een aantal van die projecten zijn heel zichtbaar - denk aan de Stadsbeek en het Kristalbad - maar vaak ook niet. De Oldenzaalsestraat ligt nu open omdat er een grote waterberging wordt aangelegd, maar als dat klaar is, zie je er niet zoveel meer van.

Je kunt een kijkje nemen op plekken waar je anders nooit komt. In een ondergronds bassin, de joekels van pijpen die als waterberging onder het asfalt worden geschoffeld of een pomphuis. Bij de waterzuivering, het Kristalbad en de Stadsbeek. Overal vind je informatie over het hoe en waarom van het specifieke project. Op verschillende plaatsen zijn rondleidingen en andere activiteiten - experimenteer met watermodellen, neem roeiles, maak een selfie in zo’n riooljoekel. Fiets, stap af, kijk rond, lees, luister en doe mee, dan krijg je een heel compleet beeld van de waterhuishouding in Enschede. Wedden dat je daarna anders door de stad fietst? Naar je eigen tuin of het park in de buurt kijkt?

Wanneer

30 mei van 10:00 tot 15:00

Prijzen
EntreeGratis
Contact

Binnenstad

Oude Markt

7511GA Enschede

www.enschede.1twente.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Binnenstad
Oude Markt
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245