Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Wayne marshall 8 november
Muziek

WAYNE MARSHALL DIRIGEERT GERSHWIN & BERNSTEIN

Swingend symfonisch met ‘n jazzy touch

Dat krijg je als je Wayne Marshall vraagt om Gershwin en Bernstein te dirigeren. Een gouden combinatie, waarin...

Lees verder

Dat krijg je als je Wayne Marshall vraagt om Gershwin en Bernstein te dirigeren. Een gouden combinatie, waarin Gershwins Rhapsody in Blue en een suite uit Bernsteins West Side Story werkelijk van het podium spetteren. Een jazzy feest waarbij Marshall ‘all the way’ gaat, in Musis Arnhem en Muziekcentrum Enschede.

Classic swing

Swing kun je niet leren, dat moet je voelen. En als je dan ook het klassieke vak verstaat, heb je een gouden combinatie. In Amerika kom je ze tegen, grootheden als Gershwin en Bernstein die schitterende symfonische muziek hebben geschreven met een onvervalste swinging twist. De beroemde Rhapsody in Blue van Gershwin is misschien wel het mooiste voorbeeld van spetterende jazz in een symfonisch jasje. Ook de tweede helft van het concert is een hoogtepunt met een suite uit Bernsteins West Side Story. Alle bekende melodieën uit de musical komen voorbij in dit schitterende arrangement voor koperblazers en slagwerk van Eric Crees.

Jazzy dirigent

Voor een gouden combinatie zoek je een gouden dirigent. Dan kom je al snel bij Wayne Marshall uit. Niet alleen een getalenteerd jazzmusicus, maar ook een uitstekend klassiek geschoold dirigent. Hij heeft al heel wat bekende symfonieorkesten geleid en stond vorig seizoen ook voor ons orkest. Spelend en dirigerend - in het stuk van Gershwin doet hij het zelfs allebei - maakt hij er een waar feest van. En dat jazz zelfs past in een babykamer laat Marshall horen in Gershwins sweet dreaming Lullaby waarmee het concert opent.


Wanneer

8 november vanaf 13:30

Prijzen
Entree€ 27.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

201
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer