Weihnachts Oratorium 1464 1538488775 21 december 2018
Muziek

WEIHNACHTS-ORATORIUM

Luister naar de prachtige muziek van het koor Consensus Vocalis

19:00
35.00

Het koor Consensus Vocalis maakt sinds de eeuwwisseling een stormachtige ontwikkeling door. Het Weihnachts-Oratorium behoort tot het standaardrepertoire van het koor, evenals de Matthäus Passion. Van beide werken heeft het koor tientallen uitvoeringen gegeven, in kerken en concertzalen door het hele land en het buitenland.

Het Orkest van het Oosten is een eigentijds symfonieorkest met een sterke verankering in de provincie Overijssel.

Klaas Stok is een van de toonaangevende koordirigenten van Nederland. Zijn repertoire strekt zich uit van Renaissance tot eigentijdse muziek. Hij werkt sinds 1993 bij het Nederlandse Kamerkoor (wisselend als koorleider en freelance dirigent). Sinds maart 2017 is hij tevens koorleider bij het Groot Omroepkoor. Dit jaar zal hij bij het koor van de BRD in München en bij het Vlaams Radiokoor een productie dirigeren.

Per 1 augustus 2018 is hij benoemd als chef-dirigent bij het NDR-koor in Hamburg, waar hij ieder seizoen verschillende eigen producties zal dirigeren en cd-opnames zal maken. Zijn eerste productie is de Messe in h-moll van J.S. Bach die in de nieuwe Elbphilharmonie zal worden uitgevoerd.

In 2019 viert de stichting haar 35-jarig bestaan. In dit jubileumjaar wordt het publiek een buitengewoon jaarprogramma aangeboden. In plaats van de Matthäus Passion wordt in 2019 de Schumann-bewerking van de Johannes Passion uitgevoerd. Voor deze bijzondere uitvoering is de kaartverkoop reeds gestart.

Daarnaast wijden worden vier bijzondere bijeenkomsten aan Bach gewijd. Tevens staat een bijzonder Weihnachts Oratorium gepland. Dit en nog veel meer kunt u terugvinden op onze website www.matthauspassiontwente.nl.

Kijk voor kaarten op deze website.

Wanneer

Prijzen
  • Entree geen rang
  • Entree toprang
  • € 35.00
  • € 50.00
Contact

Jacobuskerk

Oude Markt 1

www.matthauspassiontwente.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Jacobuskerk

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Q-Park Enschede
Van Loenshof 148
7511 NM Enschede