Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Werk ohne autor 1475 1538555549 35ht4ef37k

WERK OHNE AUTOR - FLORIAN HENCKEL VON DONNERSMARCK

De nieuwe film van de maker van Das Leben der Anderen. Voorpremière in het kader van Die Tolle Woche.

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voo...

Lees verder

Regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, tekent nu voor de regie van Werk Ohne Autor. In de hoofdrollen Tom Schilling, Paula Beer en Sebastian Koch.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland waar hij mee dient te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening, die de arbeider verheerlijkt en de individualiteit van de kunstenaar onderdrukt. Op de academie ontmoet hij Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.

Werk ohne Autor is de langverwachte nieuwe speelfilm van de maker van Das Leben der Anderen. De film gaat in september in wereldpremière op het filmfestival in Venetië en zal pas in januari in Nederland uitkomen. Maar als onderdeel van Die Tolle Woche is de film nu al in Concordia te zien!

D, 2018, 188 + 20 min pauze, Duits gesproken, Engels ondertiteld

Wanneer

Prijzen
Entree€ 9.50
Contact

Concordia Film - Theater

Oude Markt 15

7511GA Enschede

+31 53 430 09 99

Website Concordia

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 Concordia Film - Theater
Oude Markt 15
7511GA Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

308