Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Wij bouwen de toekomst Vliegveld Twenthe Enschede 1
      t/m 21 augustus
Kinderen, Evenement

WIJ BOUWEN DE TOEKOMST

Een fantastisch pop-up themapark rondom bouwen.

Deze zomer neemt de familie Bouwer je mee in de wereld van de bouw. Haal je materialen paspoort, kom naar de t...

Lees verder

Deze zomer neemt de familie Bouwer je mee in de wereld van de bouw. Haal je materialen paspoort, kom naar de theatershow van de familie Bouwer, pak de auto op het (bouw)verkeersplein, kom spelen in de zandfabriek of bouw zelf een politiebureau! Kom jij ook bouwen deze zomer?

De familie Bouwer, Manus, Yasmine en Mira, neemt jou mee in een theaterstuk vol muziek en interactie. Maar voordat jij het theater in stapt, kun je zelf aan de slag. Zo vraagt Manus Bouwer zijn gasten om met een doe-tocht verschillende bouwmaterialen op te zoeken en zo je materialenpaspoort te halen. Deze materialen vind je tussen verschillende activiteiten, van een speelkraan voor kinderen, tot een elektrafabriek. Kunnen ze op je bouwen?

Activiteiten
Er komt een bouwverkeersplein, kinderen kunnen graven met machines op de bouwplaats, in de weer met elektriciteit in de elektrafabriek, er zijn prefab blokken waar je een drietal gebouwen kunt maken en er zal vier keer per dag een 40 minuten durende musical worden gespeeld. Je kunt je hier met gemak 3 uur lang vermaken. Ook komt er een riool van 30m x 30m boven de grond; het grootste riooldoolhof van Europa. Stap in dit doolhof en ga op zoek naar materialen om je paspoort compleet te krijgen.

Kijk hier voor alle activiteiten.

Theaterstuk
Het familiebedrijf van de familie Bouwer is bezig met materialen te verzamelen voor een te bouwen woning. Zus Yasmine heeft een tekening gemaakt met daarop de materialen die nodig zijn. De vraag is alleen waar kunnen we deze materialen vinden? En wat is er in de omgeving nodig om fijn te kunnen leven? Een opbouwend interactief muziektheaterstuk. Het theaterstuk is vier keer per dag te bezoeken.

Maak kennis met de bouw

De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Dat kan de jeugd deze zomer ervaren! Wat komt er allemaal kijken bij de bouwen het ontwikkelen van een stad qua bouw, infrastructuur en techniek? Met dit evenement maken kinderen door middel van theater en daarbij aansluitende activiteiten kennis met de bouw branche. Het pop-up themapark is ontwikkeld door Kibeco, die eerder Twente Light, Dinopark Twente en Campground Twente organiseerde op het terrein van Vliegveld Twenthe.

Wij bouwen de toekomst is gericht op kinderen van basisschoolleeftijd. Reserveren is noodzakelijk!

Bouwspeurtocht door de binnenstad

In de binnenstad van Enschede vind je een speciale bouwroute in het kader van Wij Bouwen de Toekomst. Kinderen lopen door de stad, voeren allemaal opdrachten uit, leren over gave bouwprojecten in Enschede én krijgen een unieke Enschede kijkdoosplaat. Lees hier meer over de bouwspeurtocht en doe mee.

Wanneer

za 16 jul. 2022 t/m zo 21 aug. 2022 t/m 21 augustus van 10:00 tot 17:00

Prijzen
Entree€ 14.50
Entree tot 3 jaarGratis
Locatie

Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie

Vliegveldweg 345

7524PT Enschede

Website evenement

Bestel kaarten
Wij bouwen de toekomst Enschede 3
Wij bouwen de toekomst Enschede 1
Wij bouwen de toekomst Enschede 2

Route plannen

Locatiegegevens

1 Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie
Vliegveldweg 345
7524PT Enschede