Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
        Wild Port
      21 januari
Kunst en cultuur, Muziek

WILD PORT OF EUROPE

Jazztrompetist begeleidt dieren in natuurfilm.

Eric Vloeimans is de bekendste jazztrompettist van Nederland. Maar hij maakt zoveel meer: pop, klassiek, filmm...

Lees verder
20:30
22.50

Eric Vloeimans is de bekendste jazztrompettist van Nederland. Maar hij maakt zoveel meer: pop, klassiek, filmmuziek. En dat brengt ons bij Wild Port of Europe, een natuurfilm van Mark Verkerk, met muziek van Vloeimans.

Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) werd Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Deze film gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. Naar verwachting verschijnt de natuurfilm in augustus.

De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen.

In dit programma neemt de muziek het publiek mee naar de haven van Rotterdam. In Wild Port of Europe, ondersteunt de muziek de beelden, maar mag die daarnaast ook ten volle excelleren. Sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren.

Kortom, muziek met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam.

Eric Vloeimans creëert originele muziek die hem al vele prijzen heeft opgeleverd, waaronder vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker. In 2020 mocht hij de Edison Jazz Oeuvreprijs aan zijn palmares toevoegen.

Wanneer

za 21 jan. 2023 t/m za 21 jan. 2023 21 januari vanaf 20:30

Prijzen
Entree€ 22.50
Locatie

De Kleine Willem

Langestraat 45

7511 HB Enschede

+31 53 4858585

Website evenement

[email protected]

Bestel kaarten

Route plannen

Locatiegegevens

1 De Kleine Willem
Langestraat 45
7511 HB Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden