Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Winterconcert Symfonia 35hxb3jo3v t/m 27 januari
Muziek

WINTERCONCERT SYMFONIA JONG TWENTE

Het jaar van de opera.

Het winterconcert staat in het teken van het ‘Jaar van de opera’, met bijv. ouvertures Barbier van Sevilla, Na...

Lees verder
14:30 - 17:00
5.00

Het winterconcert staat in het teken van het ‘Jaar van de opera’, met bijv. ouvertures Barbier van Sevilla, Nabucco, en natuurlijk muziek van Puccini als vooruitblik op de productie La Bohème in de zomer 2019.

Jaar van de opera

Dit jaar staat voor Symfonia in het teken van de opera en daar zal tijdens dit winterconcert alvast een voorproefje van gegeven worden. Deze zomer staat de concertreis gepland die dit jaar naar Italië zal gaan waarbij er deelgenomen gaat worden aan het Festival Orchestre Giovanili in Toscane.

Symfonia Jong Twente, dat met 65 musici zal spelen, staat onder de enthousiaste en professionele leiding van Alexander Geluk. Anke Lefferts is de dirigente van kweekvijver ‘Symfonia Junior’ waar de muzikanten tot de leeftijd van ongeveer 14 jaar te horen zullen zijn.

Winterconcert 2019

De aftrap zal traditiegetrouw weer door Symfonia Junior gegeven worden waarbij Sarah Brouwers als sopraan te horen zal zijn in de “Doll’s Song” uit de opera “Les contes d’Hoffmann” van Jacques Offenbach.

Vervolgens zal Symfonia Jong Twente met twee winnaars van het Prinses Christina Concours regio Oost te horen zijn. Sara van den Brink (harp) speelt “Morceau de Concert” van Camille Saint-Saëns en Job Huiskamp (cello) het concert voor cello en orkest van Lalo. Beiden zullen begeleid worden door het orkest. Vervolgens is onze eigen Liselotte Nijhof (viool) te horen in het mooie “Remembrance” (herkenbaar uit de film Schindlers List) van John Williams.

Na de pauze zullen er diverse opera stukken worden uitgevoerd, zoals de ouverture “Il barbiere di Siviglia” van Gioachino Rossini, de ouverture “ Nabucco” van Giuseppe Verdi en “Preludio Sinfonico” van Giacomo Puccini.

De voorverkoop van entreebewijzen verloopt dit keer via ticketkantoor.nl. (vanaf 16 december)

Het Enschedese Symfonia Jong Twente (1973) is een stichting die twee orkesten onder haar hoede heeft. Symfonia speelt symfonische werken en filmmuziek op een hoog niveau. Beide orkesten van Symfonia brengen samen rond honderd jeugdige muzikanten uit Twente en de Duitse grensstreek op de planken. Symfonia Jong Twente is al 45 jaar een duurzaam succes. Het is niet alleen op muzikaal gebied, maar ook in sociaal opzicht een bindend element voor jonge mensen met ambitie en plezier in muziek.

Winterconcert 2019 Enschede

  • voor: Liefhebbers van klassieke muziek, uitgevoerd door jonge mensen.
  • thema: Het jaar van de opera.
  • orkesten: Symfonia Jong Twente en Symfonia Junior
  • dirigenten: Alexander Geluk en Anke Lefferts
  • solisten: Sarah Brouwers (zang), Sara van den Brink (harp), Liselotte Nijhof (viool) en Job Huiskamp (cello)
  • componisten: Jacques Offenbach, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Camille Saint-Saëns, John Williams en Edouard Lalo.
Wanneer

27 januari van 14:30 tot 17:00

Prijzen
Entree volwassene€ 17.50
Entree student (tot 25 jaar)€ 10.00
Entree jeugd (tot 12 jaar)€ 5.00
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.symfonia.nl

Sarah Van Den Brink 2018

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

305
Coronavirus maatregelen
Alleen samen houden we corona onder controle. Bekijk nu alle huidige maatregelen rondom het coronavirus in Enschede.
Lees meer