Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Witte wieven Enschede t/m 15 mei
Kunst en cultuur

WITTE WIEVEN

Een expositie en rondetafelgesprek bij expositieruimte XPO

about A woman is een onderzoeksreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kun...

Lees verder
XPO
Gesloten
Gratis

about A woman is een onderzoeksreeks waarin vrouwelijke kunstenaars in dialoog gaan over hun positie in de kunstwereld.

De expositie biedt reflectie en een hedendaags perspectief op de witte wieven sagen. Vijf kunstenaars: Maritsa van Luttikhuizen, Debbie Voerman, Astrid Moors, Ludmilla van der Spoel en Rolina Nell hebben speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk gemaakt en geven hun eigen interpretatie op het witte wief. Het ene wief is het andere niet, er zit een grote ambiguïteit in de verhalen over de witte wieven. De kunstenaars hebben het afgelopen jaar in online ontmoetingen verhalen verzameld, het werkproces gedeeld en besproken, zijn bij elkaar gekomen en hebben een deskundig verhalenverteller uitgenodigd om meer te weten komen over de achtergrond van de witte wieven sagen. Van deze overleggen en het maakproces zal een videoregistratie te zien zijn na de tentoonstelling.

Binnen de context van deze expositie gaan de kunstenaars in gesprek met gasten, gastsprekers en jou over de positie van de vrouwelijke kunstenaar in het huidige kunstenveld, met een accent op ‘wit’ in al haar hoedanigheid en betekenissen. Jij wordt uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek. Het rondetafelgesprek vindt plaats op zondag 15 mei om 15:00 uur.

about A woman – witte wieven wordt op zondag 1 mei om 15:00 uur geopend door Petra Boonstra. Petra is curator beeldende kunst bij Concordia in Enschede.

De tentoonstelling wordt op zondag 29 mei afgesloten met een akoestisch optreden van Maritsa. Maritsa heeft een speciaal repertoire voor de tentoonstelling met eigen liederen en -muziek onder de titel ‘Fantasy’.

Wanneer

t/m 15 mei

Prijzen
EntreeGratis
Locatie

XPO

Stroinksbleekweg 2

7523 ZL Enschede

Website evenement

[email protected]

Route plannen

Locatiegegevens

1 XPO
Stroinksbleekweg 2
7523 ZL Enschede