Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Spela Petric Photo Miha Godec 190731 112229 3347 1564565170 35hxla83ab t/m 17 november
Kunst en cultuur

XENOBODIES IN MUTATION

Ontdek hoe onze lichamen elkaar besmetten, zich mengen en langzaam transformeren!

Kunstenaars Sonja Bäumel, Mary Maggic en Špela Petrič de verschillende betekenissen van onze xenobodies. Welke...

Lees verder
11:00 - 17:00
Gratis

Kunstenaars Sonja Bäumel, Mary Maggic en Špela Petrič de verschillende betekenissen van onze xenobodies. Welke implicaties hebben muterende lichamen op onze voortplanting, seks en geslacht? Wat betekent de continue uitwisseling van microben tussen menselijke en niet-menselijke lichamen, voor onszelf en de natuur? En wat gebeurt er als de muterende lichamen met de technologie versmelten?

Lichamen zijn niet statisch en puur. Ze besmetten elkaar, mengen zich, laten sporen achter en creëren nieuw leven. Lichamen muteren, veranderen en transformeren, het is muteren of sterven! Deze transformaties gebeuren ongemerkt en continue. Ons hormonale lichaam wordt dagelijks verstoord door giftige luchtdeeltjes die we inademen en door de microplastics die we via voedsel binnenkrijgen. Bij iedere aanraking vindt een uitwisseling van miljoenen onzichtbare microben tussen lichamen plaats. De vraag is dan ook: hoe te leven als de xenomutaties (xeno = vreemd) die we nu eenmaal zijn? Hoe veranderen aannames over onszelf wanneer we geconfronteerd worden met de onophoudelijke transformatieve relaties van onze eigen lichamen?

Xenobodies in mutation is samengesteld door curator Agnieszka Anna Wołodźko. De tentoonstelling sluit aan bij Tetem’s programmalijn Driving Technology en is onderdeel van GOGBOT 2019.

Exploring-Lab

Ons lichaam wordt ongemerkt volgestopt met microplastics uit onder andere voedingsmiddelen. Kan bioplastic hierin verschil maken? Ga in aansluiting op de tentoonstelling Xenobodies in mutation ‘aan de kook’ met natuurlijke materialen. Vermeng en verwarm diverse ingrediënten in een pannetje, kies een kleur en laat de ontstane massa drogen. Wat je krijgt is echt plastic, maar op natuurlijke basis én afbreekbaar. Tetem’s Exploring-Lab is dagelijks geopend van 13.30-16.30.

Wanneer

t/m 17 november van 11:00 tot 17:00

Prijzen
EntreeGratis
Spela Petric
Sonja Bäumel Fifty Percent Human
Mary Maggic Genital Panic Xenobodies Tetem 3
Mary Maggic Genital Panic Xenobodies Tetem 2
Spela Petric Photo Miha Godec

Route plannen

Locatiegegevens

1 Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede