Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Data 190408 194136 35hxfxytsn t/m 28 maart
Muziek

ZEVEN LAATSTE WOORDEN (GEANNULEERD)

Een ontroerend muziekprogramma die spreek tot het hart.

Zeven laatste woorden is een ontroerend programma met muziek die spreekt tot het hart en teksten die aanzetten...

Lees verder

Zeven laatste woorden is een ontroerend programma met muziek die spreekt tot het hart en teksten die aanzetten tot denken.

Een hele happening was de première van Haydns grootschalige ’Sieben Worte unseres Erlösers am Kreuze’ in 1786 in een zwarte grot in Cadiz. Het werk moest passen in een eeuwenoud katholiek ritueel tijdens de Goede Week. De opdracht uit Zuid-Spanje geeft aan hoe gevestigd Haydns naam in heel Europa bij leven al was. Later zette hij het werk nog diverse keren om, zo maakte hij een versie voor piano en een met koor. Aan elke kruiswoord verbond Haydn een langzame compositie in de sonatevorm. Een fascinerende versie is die voor strijkkwartet. Filosoof Paul van Tongeren reflecteert over de betekenis van dit werk, dat eindigt met dat schokkende ‘Terremoto’ - de ontlading die volgt na een lange reeks opgestuwde Adagio’s.

Het Ragazze Quartet presenteert met filosoof Paul van Tongeren een actuele versie van de Sieben letzen Worte van Joseph Haydn. Moeiteloos koppelt van Tongeren de woorden van het evangelie aan hedendaagse vraagstukken en gebeurtenissen als de vluchtelingencrisis, de discussie over het voltooid leven of zelfs de laatste woorden van Apple-oprichter Steve Jobs. Een donderpreek wordt het zeker niet: Van Tongeren zoekt in zijn teksten naar hoop, schoonheid en lichtheid.

Na afloop is er 'een goed gesprek' met Ben Coelman en de musici.

Programma
J. Haydn - Die Sieben letzte Worte unseres Erlösers am Kreuze
Teksten van Paul van Tongeren

Wanneer

28 maart vanaf 20:00

Prijzen
Entree€ 22.75
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511 EK Enschede

+31 53 4858585

www.wilminktheater.nl

Bestel tickets

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
7511 EK Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 6
7511 JL Enschede

245
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info