30 juni 2018

ZOMERCONCERT SYMFONIA JONG TWENTE ENSCHEDE

Voor liefhebbers van klassieke muziek, uitgevoerd door jonge mensen

Passie met een hoofdletter!

Lees verder

Passie met een hoofdletter!

Naast het boeiende thema, brengt dit concert twee verrassingen . Symfonia Jong Twente wordt gedirigeerd door niemand minder dan Stijn Berkouwer, winnaar van de Anton Kersjes Directiebeurs 2016, toegekend in het Concertgebouw Amsterdam. Hij vervangt met veel enthousiasme Symfonia’s vaste dirigent Alexander Geluk, die helaas deze keer is verhinderd. Daarbij is de concertmeester van het Orkest van het Oosten, Carla Leurs, tevens BN-er door Maestro, de soliste.

Zoals gebruikelijk opent Symfonia Junior het concert, onder leiding van Anke Lefferts. Het ’kleine’ orkest brengt de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi, Nessun Dorma van Giacomo Puccini en The Sound of Music van Richard Rogers en Oscar Hammerstein ten gehore. Arianna Meola (zang) en Hendrik Kemper (trompet) zijn de twee jonge solisten van wie u hier de talenten kunt ontdekken.

Aansluitend neemt het ‘grote’ orkest het over met zeer passievolle werken. De Symfonie nr. 5 in e-klein, op. 64 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, en het vioolconcert nr. 2 in d-klein, op. 44 van Max Bruch.

Symfonia Jong Twente (1973) is een onafhankelijke stichting die twee orkesten onder haar hoede heeft. Symfonia speelt onder andere symfonische werken en filmmuziek op een hoog niveau. Beide orkesten van Symfonia brengen gezamenlijk rond honderd jeugdige muzikanten uit Twente en de Duitse grensstreek op het podium. Symfonia Jong Twente is al 45 jaar een duurzaam succes. Het is niet alleen op muzikaal gebied, maar ook in sociaal opzicht, een bindend element voor jonge mensen met ambitie en een passie voor muziek.

Het zomerconcert van Symfonia Jong Twente vindt plaats op zaterdag 30 juni 2018 in de Wilmersbergzaal van het Muziekcentrum Enschede. De zaal is open voor kaartverkoop vanaf 19:15 uur; het concert begint om 20:00 uur. 

Wanneer

Prijzen
  • Entree volwassenen
  • Entree jeugd
  • € 17.50
  • € 7.50
Contact

Muziekcentrum Enschede

Noorderhagen 27

7511EK Enschede

+31 53 4858585

ticketkantoor.nl

Route plannen

Locatiegegevens

1 Muziekcentrum Enschede

Dichtsbijzijnde parkeermogelijkheden

Parking Garage Stationsplein
Brammelerdwarsstraat 20a
7511 EN Enschede

198