Hemelvaartsdag (9 mei) en Pinksteren (19 & 20 mei) zijn officiële feestdagen. In 2024 is er rondom deze feestdagen weer van alles te doen in Enschede. Hier vind je alle activiteiten en informatie voor deze twee weekenden.

 - Uit in Enschede

Shoppen in Enschede

Winkels open

Op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag zijn de winkels in de binnenstad geopend van 12:00-17:00 uur. Kijk op de website van de desbetreffende locatie welke openingstijden die locatie hanteert voor deze dagen. Op tweede pinksterdag is er ook een extra markt op het Van Heekplein inclusief food- en kidsplein en curiosamarkt.

Op eerste pinksterdag zijn de winkels gesloten.

Twekkelerpad wandelen route Enschede - Uit in Enschede

Frisse lucht

Ga de natuur in

Enschede heeft natuurlijk een paar hele mooie stadsparken, waar je uitgebreid kunt picknicken. Ook kun je de fiets pakken en je laten verrassen door de mooie buitengebieden.

Ook zijn er veel prachtige wandelingen in en rondom de stad. Wat dacht je van een boswandeling of een prachtige groene wandelroute?

Alle wandel- en fietsroutes
Een groep vrienden wandelt of picknickt in het Volkspark in Enschede. - Uit in Enschede

Gezellig de natuur in

Picknicken

De lente is weer begonnen en de zomer komt eraan! Dat betekent dat je weer uitgebreid kunt picknicken. Je kunt nu bij verschillende plekken in de stad een goed gevulde picknickmand bestellen. Gooi je picknickkleedje uit in je eigen achtertuin of zoek een rustig groen plekje op in de stad. Er is keuze genoeg!

Alles over picknicken
De binnentuin van Bardot in Enschede. - Uit in Enschede

Hapje en drankje

Terrasje pakken

Als de zon schijnt, zijn die dagen natuurlijk ook een perfect moment om je favoriete terras op te zoeken. Ook kun je natuurlijk nieuwe terrassen ontdekken. Ken je deze verborgen binnentuinen en terrassen al?

Ontdek verrassende terrassen