Grote Kerk

Adres
Oude Markt 31, 7511GB Enschede

Grote Kerk

De Grote Kerk in Enschede is de meest sfeervolle plek - en zeker de meest centrale plek - in de stad.

Het schip van de kerk biedt plaats aan 400 bezoekers. Jaarlijks klinkt in de sfeervolle ambiance van de kerk kamermuziek, barok- en oude muziek, koormuziek, wereldmuziek en uiteraard orgelmuziek. Ook worden er regelmatig dans- en muziektheatervoorstellingen georganiseerd.

De Grote Kerk als locatie voor je feest of evenement Deze prachtige sfeervolle kerk met de gebrandschilderde ramen, kroonluchters en kaarsen is een onvergetelijke locatie voor je feest. De Grote Kerk, ook wel bekend als 'de huiskamer van Enschede' is onderdeel van het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en kan worden gehuurd als locatie voor voor evenementen en feesten. Gelegen aan de Oude Markt is het zeker de meest centrale plek. Bijzonder is het fraaie Lambertus van Dam-orgel uit 1892. Als onderdeel van het Muziek om recepties tot 350 gasten of diners met live muziek voor 200 gasten te verzorgen.

Agenda

HOT GOES ON STAGE

"Een muzikale beleving van musical tot film in een fantastische ambiance"

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Harmonie Orkest Twente goes on stage, met de in Nieuw-Zeeland geboren opera zangeres Crystel Benton.

Regenboogviering

Oecumenische kerkdienst

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Als je vindt dat iedereen erbij hoort, kom dan de diversiteit vieren. Samen met de werkgroep "LHBT+ en religie".

Lassus Grand Cru

Zefiro Torna

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Het programma vormt een perfect huwelijk van klassieke muziek met een uitgelezen selectie wijnen die je tijdens de voorstelling kan proeven.

Jeangu Macrooy solo, akoestisch

Jeangu Macrooy

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Jeangu in de Grote Kerk op de oude markt. Als je dat leest klinkt het raar, maar als je komt luisteren op 18 mei klinkt het prachtig.

Mary Stuart: In my End is my Beginning

Lore Binon, Sofie Vanden Eynde & Anthony Romaniuk

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Mary Stuart (1542-1587), historische figuur en tegelijk spil in de verbeelding van talloze kunstenaars. Wie was zij? Moordenares zonder scrupules of een willoze pion in de handen van sluwe edellieden?

Licht en Donker VI

Consensus Vocalis

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

De componist en organist Jan Welmers schreef onder de titel ‘Licht en Donker’ in de afgelopen jaren een unieke serie composities voor verschillende bezettingen. Licht en Donker IV werd eerder in première gebracht door Capella Isalana, een van de koren waaruit het huidige Consensus Vocalis is voortgekomen.

Ghielmi's virtuose kijk op Bach

Vittorio Ghielmi en Lorenzo Ghielmi

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Vittorio Ghielmi een wereldwijd bejubeld virtuoos. Zijn vertolking van Bachs sonates, samen met zijn klavecimbel-spelende broer Lorenzo, hoort voor de barokliefhebbers in de niet-te-missen-selectie.