Grote Kerk

Adres
Oude Markt 31, 7511GB Enschede

Grote Kerk

De Grote Kerk in Enschede is de meest sfeervolle plek - en zeker de meest centrale plek - in de stad.

Het schip van de kerk biedt plaats aan 400 bezoekers. Jaarlijks klinkt in de sfeervolle ambiance van de kerk kamermuziek, barok- en oude muziek, koormuziek, wereldmuziek en uiteraard orgelmuziek. Ook worden er regelmatig dans- en muziektheatervoorstellingen georganiseerd.

De Grote Kerk als locatie voor je feest of evenement Deze prachtige sfeervolle kerk met de gebrandschilderde ramen, kroonluchters en kaarsen is een onvergetelijke locatie voor je feest. De Grote Kerk, ook wel bekend als 'de huiskamer van Enschede' is onderdeel van het Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en kan worden gehuurd als locatie voor voor evenementen en feesten. Gelegen aan de Oude Markt is het zeker de meest centrale plek. Bijzonder is het fraaie Lambertus van Dam-orgel uit 1892. Als onderdeel van het Muziek om recepties tot 350 gasten of diners met live muziek voor 200 gasten te verzorgen.

Agenda

Dana Zemtsov

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Dana Zemtsov is een van de meest veelbelovende altvioolsolisten van haar generatie.

Sluimer

Zefiro Torna

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Betreed samen met de musici van Zefiro Torna het muzikale schemerduister van prachtige composities uit de late renaissance en de barok.

Le Nozze di Figaro

Johannette Zomer, Frans Fiselier & Peter Lusse

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Samen met bas-bariton Frans Fiselier en acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) brengt Johannette Zomer de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal…..

Concerto Koln

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Concerto Köln stelde een concertprogramma rond Georg Friedrich Händel samen, met opera-aria’s en instrumentale intermezzi, met vocale optredens van Rosanne van Sandwijk.

Plays Atlantic Records

Karsu

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Samen met een ijzersterke band brengt de winnares van de Jazzism Edison Publieksprijs 2016 liedjes ten gehore uit de begindagen van het in 1947 opgerichte platenlabel en neemt je zo mee naar de wereld van jazz en blues.