Studio Wijnand - Galerie en Beeldentuin De Deel

Vandaag geopend van
Vandaag 14:00 - 17:00
Adres
Overmaatweg 45-A, 7524 DH Enschede

Studio Wijnand - Galerie en Beeldentuin De Deel

Galerie Enschede De Deel door Studio Wijnand is een beeldentuin, galerie, cursus-, workshop- en expositielocatie voor overwegend glaskunst en keramiek.

Galerie De Deel by Studio Wijnand is een beeldentuin, galerie, cursus- en expositielocatie voor overwegend glaskunst en keramiek. Binnen- en buitenkunst op hoog niveau, met een Beeldentuin in een knusse appelboomgaard. Wij zijn te vinden in een prachtige oude schuur in het buitengebied van Enschede, bij Theehuis Sprakel in het Bos.

Karin Wijnand heeft ruim 20 jaar ervaring in het geven van les en workshops in keramiek en pottenbakken. Bij Studio Wijnand ligt de focus op keramiek en glaskunst.

Galerie - Beeldentuin de Deel

Galerie - Beeldentuin de Deel is gelegen op een prachtige locatie in Enschede Noord / Lonneker, midden in het groene Vaneker. In een 100 jaar oude stal achter Theehuis Sprakel in het Bos kun je terecht voor hoogstaande kunst, advies, ontwerp en workshops. De beeldentuin, gefocust op glaskunst, is uniek in grootte en kwaliteit.

Workshops en lessen in keramiek en pottenbakken

Naast Yoga en Pottenbakken op De Deel, vinden cursussen en workshops plaats bij Studio Wijnand, Dorpsstraat 113 te Lonneker.

Pottenbakken

Of het nu om potten draaien, servies draaien of het draaien van vazen gaat, leren gaat het best als je individueel begeleid wordt. Zo krijg je het snelst de basis onder de knie: het juist centreren en een cilinder draaien. Dit is essentieel voor een goed resultaat en om verdere technieken in de vingers te krijgen.

Karin Wijnand geeft sinds het afronden van haar studie les in pottenbakken om het vakmanschap door te geven. Sinds 2006 is dat in Twente aan de Dorpsstraat 113 te Lonneker (Enschede), en sinds 2016 staat er ook een draaischijf in De Deel bij Sprakel in het Bos (het Vaneker, Enschede). Met 3 schijven in de Studio is het mogelijk om te kiezen voor privéles, les in twee of drietallen, een workshop behoord ook tot de mogelijkheden. Een proefles volgen kan natuurlijk altijd.

Pottenbakken ontspant en geeft een geweldig gevoel: uit niets iets maken. Je kunt bij Studio Wijnand ’s ochtends en ’s middags les volgen op doordeweekse dagen. Neem contact op voor een afspraak en voor verdere mogelijkheden.

Handvormen

Een workshop keramiek, een beeld maken bestaande uit twee materialen, of je eigen verhaal vertellen in een schaal onder begeleiding van Karin Wijnand. Wat voorop staat tijdens de workshops is dat u samen met uw vrienden, familie of collega’s een onvergetelijke tijd doorbrengt in de Studio te Lonneker (Enschede). In overleg kan de workshop worden samengesteld. Tevens kan de workshop gecombineerd worden met een lunch of high tea.